Λένε συχνά ότι οι (πιτσιρικάδες) παίκτες νιώθουν περίεργα όταν βλέπουν τον εαυτό τους στην τηλεόραση. Στον Παναθηναϊκό, πάντως, οι «πράσινοι» αισθάνθηκαν άνετα και σχεδόν σαν μικρά παιδιά όταν αντίκρισαν τους τις φιγούρες τους να «ξεπηδούν» από μία… κονσόλα βιντεοπαιχνιδιού! Η ΚΑΕ παρουσίασε επισήμως το βράδυ της Παρασκευής (23/10) την συνεργασία της με την εταιρεία Microsoft η οποία περιλαμβάνει –«για την ώρα και μόνο ως αρχή», όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Τάκης Τριαντόπουλος– μία συλλεκτική έκδοση της κονσόλας Xbox One και του περίφημου «NBA 2K16», που και φέτος περιλαμβάνει ομάδες της Ευρωλίγκα. Μάλιστα, στην Limited Edition τα (ασύρματα) χειριστήρια φέρουν τις υπογραφές των Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη!

Στην αίθουσα VIP του ΟΑΚΑ βρέθηκαν οι Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος και όλο το τεχνικό τιμ και οι παίκτες του «τριφυλλιού». Την Microsoft Hellas εκπροσώπησαν η διευθύνουσα σύμβουλός της, Πέγκυ Αντωνάκου και ο διευθυντής Consumer Group, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Έχουν περάσει πέντε μήνες από τη στιγμή που σκεφτόμασταν πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τη συνεργασία μας με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία του προϊόντος και η συνεργασία μας είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί επενδύουμε στην Ελλάδα και σε μία ομάδα με ευρωπαϊκό προφίλ, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι κατά τεκμήριο η κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκα τα τελευταία 15 χρόνια!».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Τριαντόπουλος σχολίασε ότι «όπως θα λέγαμε και στο μπάσκετμπολ, έχουμε φτιάξει μια πολύ ισχυρή ομάδα εργασίας, που δύσκολα κάποια ομάδα μπορεί να την αντιμετωπίσει. Η συνεργασία αυτή δημιουργήθηκε από την ανάγκη όλων να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία μας για να φτιάξουμε κάτι μοναδικό. Η σχέση μας με τη Microsoft δεν περιορίζεται στην συνεργασία για την Ακαδημία, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Είμαστε φίλοι. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον εμπνευστή και τον δημιουργό των PAO Shops, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όλη την οικογένεια. Κοινός στόχος και σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε καλύτερους ανθρώπους και φιλάθλους. Να σταματήσουν οι οπαδισμοί»

Τους παίκτες των Κυπελλούχων εκπροσώπησε με δηλώσεις ο Αντώνης Φώτσης, που επισήμανε πως «είμαστε εδώ για μία πολύ πρωτοποριακή ιδέα, όπως το να υπάρξει παιχνιδομηχανή αφιερωμένη στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι τα παιδιά να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα και να το διασκεδάσουν όσο πιο πολύ γίνεται». Σε ερώτηση για αν είναι πιο δύσκολο να κερδίζει τον Ολυμπιακό στο παρκέ ή σε βιντεοπαιχνίδι, αποκρίθηκε ότι «στο XBox δεν κουράζεσαι τόσο πολύ. Αν έχεις γρήγορα δάχτυλα, κερδίζεις πιο εύκολα». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με… επίδειξη στο NBA2K16 από τους παίκτες του κόουτς Σάσα Τζόρτζεβιτς, που δοκίμασαν τύχη και δεξιότητες μπροστά στην κονσόλα! Ο Φώτσης, που φημίζεται για το ταλέντο του με το χειριστήριο στο χέρι, δεν θέλησε να αντιμετωπίσει κανέναν, ο Νικ Καλάθης κάθισε πλάι στον ο διευθυντής Consumer Group της Microsoft Hellas, Θεοδόση Μιχαλόπουλο, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ κοντραρίστηκε με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και τόνισε ότι «μπορώ να νικήσω τον οποιονδήποτε!».