Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε… άδειος από πλευράς δυνάμεων απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 86-69. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι δεδομένη, κάτι που, όμως, δεν αποτελεί δικαιολογία σε καμία περίπτωση για τους “πράσινους”. Αντίθετα, το συγκεκριμένο παιχνίδι και, κυρίως, ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε αποτελούν το καλύτερο δίδαγμα εν όψει της συνέχεια στην Ευρωλίγκα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα παίξει… τα ρέστα του στα επόμενα τρία παιχνίδια.

Το τριφύλλι έχει μπροστά του μία τριάδα αγώνων (σ.σ.: Ζαλγκίρις Κάουνας εκτός, Αναντολού Εφές εντός, Ουνικάχα Μάλαγα εκτός) που θα καθορίσουν -εν πολλοίς- το μέλλον του στη διοργάνωση καθώς σε περίπτωση που επιτευχθεί το απόλυτο, τότε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα βρίσκεται με το ένα πόδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Η προσγείωση μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος μπορεί να ήταν… απότομη, αλλά ήταν η κατάλληλη προκειμένου οι “πράσινοι” να πατήσουν και πάλι στη Γη και να προετοιμαστούν με μεγαλύτερη προσήλωση και συγκέντρωση για τον πρώτο “τελικό”. Αυτόν κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην… ευνοήθηκε από τα χθεσινά αποτελέσματα και τις νίκες στο νήμα που πέτυχαν Ζαλγκίρις Κάουνας και Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά είναι δεδομένο πως όλα κρίνονται από τον ίδιο. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τους Λιθουανούς, εκεί όπου ενδεχόμενη κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης θα θέσει αυτόματα το τριφύλλι Νο1 φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

Άλλωστε, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του γνωρίζουν πολύ καλά πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη για την πορεία των “πρασίνων” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Δεδομένο είναι, πάντως, πως η μονομαχία με την ομάδα του Χοάν Πλάθα δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτή της πρεμιέρας του Top 16 καθώς οι δύο μονομάχοι έχουν αλλάξει σημαντικά.

Από την μία πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει πιο “σκληρή” φροντ λάιν (μετά την απόκτηση του Τζέιμς Γκιστ), ενώ και η Ζαλγκίρις Κάουνας θα παραταχθεί έχοντας δύο βασικές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Η πρώτη έχει να κάνει με την απουσία του Ιμπραήμ Τζάαμπερ, ο οποίος είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο τριφύλλι με την εξαιρετική του άμυνα, ενώ η δεύτερη αφορά… έναν παλιό γνωστό. Ο λόγος για τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας, ο οποίος χθες επανεμφανίστηκε στη δωδεκάδα των Λιθουανών καθώς ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε από το περσινό καλοκαίρι. Και η παρουσία του είναι σίγουρα ένα μεγάλο “συν” για την Ζαλγκίρις Κάουνας, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο αντικαταστάτης του (σ.σ.: Τζεφ Φουτ) δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να καλύψει το κενό του…

Όπως και να χει, πάντως, το ραντεβού των δύο ομάδων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να… ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ή θα τα περιπλέξει ακόμα περισσότερο;