Kι όμως, η «σχέση» του Παναθηναϊκού με το Μιλάνο κρατά χρόνια ολάκερα! Aπό τον Στεφανίδη μέχρι τον Καλαϊτζή, τον Μποντιρόγκα και τον Φώτση! Με αφορμή λοιπόν την πολύκροτη και συνάμα πολυαναμενόμενη μετακίνηση του Αλεσάντρο Τζεντίλε στο «τριφύλλι», ας θυμηθούμε τι ακριβώς ενώνει «πράσινους» με «ερυθρόλευκους» (της Ιταλίας) αό άποψη… δρομολογίου. Ανατρέξτε πίσω πολύ, ως και την δεκατεία του ’50 και λίγο αργότερα. Οταν ο Μίμης Στεφανίδης (ναι, πατέρας της παρουσιάστριας, Τατιάνας Στεφανίδου, έπαιζε μπάσκετ στηνομάδα του Μιλάνου και κατόπιν κοουτσάρισε τον Παναθηναϊκό!
 
Προχωράμε παρακάτω. Ερχόμαστε στα πιο σύγχρονα. Δεν πέρασαν παρά μερικοί μήνες που ο Λούκα Μπάνκι, πρώην κόουτς της Αρμάνι Μιλάνο, θεωρήθηκε από τα φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αλλά τελικώς προκρίθηκε η λύση Πασκουάλ. Και κοιτώντας πιο πίσω, φέρτε στην μνήμη σας τον απίθανο (κυρίως για τα εξωαγωνιστικά του) Αργεντινό, Ούγκο Σκονοκίνι, που ήρθε στο ΟΑΚΑ, έχοντας πρωτύτερα παίξει στην Ολίμπια Μιλάνο. Συνεχίζουμε με τον Γιώργο Καλαϊτζή, που άφησε την Στεφανέλ Μιλάνο (ναι, όπως και αν την λέει κανείς ανά τα χρόνια, το ίδιο κάνει), για τον Παναθηναϊκό και πάμε στον Νάντο Τζεντίλε.
 
Djordjevic Olimpia
gentile2587 200x300
 
Ο πατέρας του Αλεσάντρο, ως πρώην παίκτης του Μιλάνου, ήρθε στον Παναθηναϊκό, όπως και ο αγαπημένος της «πράσινης» εξέδρας Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ενώ το ίδιο έκαναν πιο μετά, άλλωστε, ο Αντώνης Φώτσης (με τεράστια πίεση και υπομονή από τον Παναθηναϊκό για την μεγάλη του «Μπάτμαν» επιστροφή) και ο Γιάννης Μπουρούσης. Αν και για τον «Μπουρού» μεσολάβησε η θητεία στην Ισπανία. Eως και ο Γκάνι Λαουάλ, που λίγοι θα τον θυμούνται για όσα άφησε στον Παναθηναϊκό το 2015, έφτασε στο ΟΑΚΑ… μέσω Μιλάνου! Φυσικά, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, πριν καθίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, είχε διατελέσει τεχνικός (και παίκτης), πού λέτε; Ο Γιόνας Ματσιούλις από πού ακριβώς ήρθε στον Παναθηναϊκό; Η απάντηση είναι: Μιλάνο. Κρατά χρόνια αυτή η σχέση λοιπόν και με αποδείξεις! Α και μην ξεχάσουμε τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που από Αθήνα και ΟΑΚΑ, αντίστροφα, βρέθηκε στο Μιλάνο. Τώρα, αν στην διαδρομή μας ξέφυγε κανείς, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.
 
Bodiroga tiro sotto