Γίνεται μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού να υπάρχει… νηνεμία; Προφανώς και όχι! Επομένως, η ηρεμία που επικρατεί στους κόλπους του τριφυλλιού είναι απλά… φαινομενική. Όπως γράψαμε σε ανύποπτο χρόνο, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι μία από τις περιπτώσεις που παίζουν πιο “ζεστά” για την τεχνική ηγεσία των “πράσινων”.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά σενάρια, οι περιπτώσεις είναι πολλές. Δειλά – δειλά έχουν γίνει οι πρώτες κινήσεις, αλλά όσο δεν ξεκαθαρίζει τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του προπονητή, καμία δεν πρόκειται να πάρει επίσημη μορφή. Τα πρώτα ονόματα παικτών τόσο όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων όσο και τις μεταγραφικές κινήσεις έχουν πέσει στο τραπέζι με τους ανθρώπους του συλλόγου να τα εξετάζουν με μεγάλη προσοχή, αφού τα οικονομικά περιθώρια είναι σαφώς πιο “μαζεμένα” σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Ντρου Νίκολας είναι μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση, με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην επιθυμία του να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και να ξαναφορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τους ανθρώπους της ΚΑΕ είναι εξαιρετική, αλλά και το ότι διατηρεί επαφές με τον Σάρας (σ.σ.: είναι πολύ καλοί φίλοι) δίνουν όλο και περισσότερους πόντους στην επιστροφή του.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και την εξάμηνη αποχή του από την αγωνιστική δράση, αλλά και τη γενικότερα κακή χρονιά που έκανε, ίσως μετατρέψουν τον Παναθηναϊκό στην ιδανική λύση και για τον ίδιο τον Αμερικανό.

Από εκεί και πέρα, ένα άλλο όνομα το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο είναι αυτό του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Το φλερτ μεταξύ “Σόφο” και Παναθηναϊκού κρατά εδώ και δύο χρόνια, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το όνομά του έπαιζε δυνατά και το καλοκαίρι του 2010, με τους “πράσινους”, εν τέλει, να προτιμούν τον Άλεκς Μάριτς.

Ενδεχόμενη απόκτησή του θα αποτελέσει διπλό κέρδος για τους Κυπελλούχους Ελλάδος. Ο Σχορτσανίτης είναι μία από τις ελάχιστες προσιτές λύσεις Ελλήνων παικτών που μπορούν να μετακομίσουν στο ΟΑΚΑ και να κάνουν τη διαφορά αφού ο συνδυασμός “Έλληνας” και “πρωτοκλασάτος” δεν είναι κάτι που μπορεί να βρει εύκολα ο Παναθηναϊκός αυτό το καλοκαίρι.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι με εξαίρεση τον Διαμαντίδη δεν υπάρχει άλλος (Έλληνας) παίκτης αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του τριφυλλιού. Οι Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Καϊμακόγλου ενδεχομένως να παραμείνουν στην ομάδα, κάτι που δεν ισχύει για τους Κώστα Τσαρτσαρή και Ίαν Βουγιούκα, η περίπτωση ανανέωσης των οποίων είναι πιο… μπερδεμένη.