Η αρνητική τροπή που πήρε το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Στεφάν Λάσμε στον Παναθηναϊκό αναγκάζει τον Αργύρη Πεδουλάκη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του όσον αφορά τη φροντ λάιν του τριφυλλιού. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως οι “πράσινοι” είναι… απροετοίμαστοι. Τουναντίον, έχει ήδη καταρτιστεί το plan b με το όνομα του Γκάι Λαουάλ να είναι αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας των νταμπλούχων Ελλάδος.

Ο ύψους 2μ05 φόργουορντ/σέντερ διέπρεψε τη φετινή σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρόμα όντας εκ των βασικών συντελεστών της εξαιρετικής πορείας των Ρωμαίων μέχρι τους τελικούς της Serie A. Έχοντας, άλλωστε, 13.7 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα ανά παιχνίδι αποτέλεσε την κολώνα της ιταλικής ομάδας στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Λαουάλ είναι απόφοιτος του Τζόρτζια Τεκ (αποφοίτησε το 2010), ενώ στη συνέχεια έχει αγωνιστεί σε Αϊόβα Ένερτζι (NBDL), Φοίνιξ Σανς (ΝΒΑ), Ζινιάνγκ (Κίνα), Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία), Ροάν (Γαλλία) και Ρόμα (Ιταλία), όπου πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.

Πρόκειται για έναν παίκτη που, όπως υποδεικνύουν οι αριθμοί του, έχει μεγάλη έφεση στα ριμπάουντ και στα κοψίματα, στοιχεία που τον καθιστούν άκρως… ελκυστικό για τον Παναθηναϊκό. Με αυτή τη συνταγή, άλλωστε, οι “πράσινοι” έφτασαν στην κατάκτηση των δύο εγχώριων τίτλων.