Το ρόστερ του Παναθηναϊκού παραμένει κατά μεγάλο ποσοστό… κενό και το γεγονός πως βαδίζουμε σιγά – σιγά προς το τέλος του Ιουλίου έχει αναγκάσει τους ανθρώπους της ομάδας να κοιτούν προς πάσα κατεύθυνση αναζητώντας παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή.

Μετά τις περιπτώσεις φόργουορντ (Περπέρογλου) και σέντερ (Λάσμε), η προσοχή των “πράσινων” στρέφεται εκ νέου στην ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής με ένα ακόμα όνομα να έρχεται στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος εξετάζεται, εσχάτως, από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στην Τουρκία με τα χρώματα της Φενέρ όντας εκ των ηγετών της. Το συμβόλαιό του, όμως, δεν ανανεώθηκε καθώς και στην ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι επιχειρείται… ολικό λίφτινγκ.

Ο Κροάτης περιφερειακός διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ καθώς αγωνίζεται επί σειρά ετών στην Ευρωλίγκα έχοντας φορέσει κατά σειρά τη φανέλα των Ταού Κεράμικα, Μπαρτσελόνα, Λοττομάτικα Ρόμα και Φενέρ, ενώ τη σεζόν 2008-2009 και στο πρώτο μισό της επόμενης (2009-2010) αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τα χρώματα των Τορόντο Ράπτορς (72 παιχνίδια) και Μιλγουόκι Μπακς.

Η περίπτωσή του μπορεί να είναι πιο ακριβή από αυτό που μπορεί να προσφέρει ο Παναθηναϊκός, αλλά το πλούσιο βιογραφικό του σε συνδυασμό με την εμπειρία που διαθέτει από την Ευρωλίγκα και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του κάνουν τους “πράσινους” να ψάξουν το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Έτσι κι αλλιώς, οι ποιοτικοί (και κυρίως ελεύθεροι) παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι στην Ευρώπη είναι ελάχιστοι, κάτι που κάνει τους Κυπελλούχους Ελλάδος να μην απορρίπτουν παρόμοιες περιπτώσεις ελαφρά τη καρδία…