Στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκα τα κουκιά είναι λίγο πολύ μετρημένα. Ήτοι, οι ομάδες που στοχεύουν στο Φάιναλ Φορ και την κατάκτηση του τίτλου έχουν κοινούς μεταγραφικούς στόχους. Κάτι το οποίο αποδείχθηκε τόσο με τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και με τον Στεφάν Λάσμε, ο οποίος βρισκόταν στο “στόχαστρο” αρκετών ομάδων από την ελίτ της Ευρωλίγκα.

Τα… συγκοινωνούντα δοχεία που υπάρχουν στην προκειμένη (μεταγραφική) περίπτωση της Ευρώπης τα είχαμε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο τονίζοντας πως η κατάληξη της υπόθεσης του Κάιλ Χάινς θα επηρέαζε τον Στεφάν Λάσμε, και αντιστρόφως.

Σαφώς και δεν ανακαλύψαμε την Αμερική με την παραπάνω θεωρία, αλλά αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως τα πράγματα σε επίπεδο Τοπ 16 είναι μάλλον δεδομένα. Κι αυτό γιατί είναι λίγες οι ομάδες που μπορούν να πλησιάσουν σε αυτά τα (οικονομικά και αγωνιστικά) επίπεδα ανά την Ευρώπη.

Έτσι, από τη στιγμή που ο Κάιλ Χάινς “έκλεισε” στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η κατάσταση στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι έκρυθμη, με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί, ο Παναθηναϊκός ήταν μονόδρομος για τον Στεφάν Λάσμε. Τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά. Κάτι που κατάλαβε και ο ίδιος…