Λίγες στιγμές μετά την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος (και κατ’ επέκταση του νταμπλ), ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τόνισε με γραπτή του δήλωση πως “μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας“. Κι αν κάποιοι (λίγοι) πίστεψαν πως όλα αυτά ήταν απλά λόγια, σίγουρα έχουν αρχίσει να αναθεωρούν αφού ο “ισχυρός άνδρας” της “πράσινης” ΚΑΕ καταδεικνύει με τον πιο προφανή τρόπο πως θα κάνει πράξη τα όσα είπε.

Γι αυτό, άλλωστε, έχει φροντίσει μέχρις στιγμής να προσφέρει στον Αργύρη Πεδουλάκη την… άνεση να δουλέψει με ένα ρόστερ που κατά τεκμήριο είναι ποιοτικότερο και πιο “γεμάτο” του περσινού.

Κάτι τέτοιο μπορεί να λεχθεί τόσο με βάση την αριθμητική αύξηση που υπάρχει όσο και με βάση του ποιοι παίκτες αποχώρησαν και ποιοι ήρθαν. Γιατί όταν αντί του Αρ Τι Γκουίν φέρνεις τον Αντώνη Φώτση και όταν αντικαθιστάς τον Κώστα Τσαρτσαρή με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τότε το επίπεδο… ανεβαίνει.

Αν συνυπολογίσουμε, μάλιστα, σε αυτά και γεγονότα όπως το ότι:

· Ο Ραμέλ Κάρι θα κάνει προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, οπότε θα μπορέσει να κατανοήσει καλύτερα την “πράσινη” λογική σε άμυνα και επίθεση
· Οι Τζέιμς Γκιστ και Στεφάν Λάσμε γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους και ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν στο παρκέ και τι όχι
· Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής
· Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα είναι, πλέον, 100% υγιής
· Οι Νίκος Παππάς και Βλάντο Γιάνκοβιτς έρχονται να προσθέσουν φρέσκα πνευμόνια και εκτέλεση

Πλέον, οι “πράσινοι” αναζητούν στην αγορά (χωρίς… βιασύνη) τον αντικαταστάτη του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ψάχνουν, δηλαδή, για έναν παίκτη με ικανότητα στο λόου ποστ παιχνίδι προκειμένου να κλείσουν και την τελευταία “τρύπα” που υπάρχει στη φροντ λάιν και, εν συνεχεία, θα έχουν μία θέση ξένου (Ευρωπαίου ή μη) για να την καλύψουν όπως αυτοί επιθυμούν.

Πάνω απ’ όλα, όμως, δίχως την περσινή δυσπιστία πως σε κάθε παιχνίδι δίνουν εξετάσει. Ο Παναθηναϊκός πατάει πιο γερά στα πόδια του και μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία.