Ως μία μεγάλη ευκαιρία να τεστάρει τις ικανότητες των παικτών του κάτω από δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζει το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα τονίζοντας πως ο χρόνος είναι σύμμαχος των “πρασίνων”, ενώ ξεκαθάρισε πως οι Μαδριλένοι έχουν πλεονέκτημα αφού έχουν δώσει αρκετά επίσημα παιχνίδια τη φετινή σεζόν, εν αντιθέσει με το τριφύλλι που μετρά μόλις ένα κόντρα στον Πανιώνιο.

“Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα. Θα είναι μία πολύ δυνατή σύγκρουση, αλλά πιστεύω πως το κύτταρο του Παναθηναϊκού είναι συνηθισμένο σε τέτοιες καταστάσεις. Θεωρώ πως αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει στην πορεία μας στη διοργάνωση.

Ο χρόνος κυλά υπέρ μας και θέλω να δω κατά πόσο οι παίκτες μου θα αντιδράσουν στο υψηλό επίπεδο. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα ξαφνικά, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα”, δήλωσε αρχικά ο “Άρτζι” και κατέληξε:

“Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Πρέπει να βρούμε τον ρυθμό μας μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σχέση μ εμάς αναφορικά με τα επίσημα παιχνίδια που έχει παίξει”.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράμος τόνισε: “Είναι πολύ δυνατή ομάδα καθώς έχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Μπορούν να σκοράρουν εύκολα, να παίξουν γρήγορα, πραγματικά γρήγορα, επομένως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Επιπλέον, είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που δίνουν, επομένως πηγαίνοντας εκεί, σημαίνει πως πρέπει να παλέψουμε και να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν άλλαξε σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Ήταν και είναι μία καλή ομάδα. Έκαναν κάποιες καλές προσθήκες, αλλά είχαν ήδη πολλά “όπλα”. Έχουν πολλούς σπουδαίους παίκτες. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε έναν ή δύο. Η ταχύτητα είναι ένα μέρος του μπάσκετ, αλλά όχι ολόκληρο το μπάσκετ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.