Ο ολοένα περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του στα playoffs της Basket League και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη, είχαν ήδη προοιωνίσει την υπόθεση της παραμονής του στην χώρα μας. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό και οφείλει να αναζητήσει πια τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ύστερα από μία σεζόν, όπου υπήρξε ένα εκ των πιο συζητημένων προσώπων στους «πράσινους», αφενός λόγω του ατέρμονου επιθετικού του ταλέντου, αφετέρου των περιορισμένων ικανοτήτων του στο ανασταλτικό κομμάτι, ολοκληρώνοντας με μέσο όρο 12.7 πόντων, 4.4 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ στην Ευρωλίγκα, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 9.8 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ.

Ο Σέρβος σέντερ, σύμφωνα με πληροφορίες του Basketblog.gr, βλέπει την «πόρτα» της εξόδου μετά από σχετική απόφαση της ΚΑΕ. Η τελευταία, είχε στην ευχέρειά της το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου, το οποίο ήταν διετούς χρονικής διάρκειας, αλλά με 1+1. Το τέλος της σεζόν για τον «King Kong» και η παραμονή Πεδουλάκη, οδήγησαν λογικά το «τριφύλλι» προς αυτή την επιλογή και φυσικά αναμένεται να ασχοληθεί έντονα με την κάλυψη της θέσης «5», μιας και δεν έχει πια απομείνει κανείς από την περασμένη σεζόν.

Συγκεκριμένα, πριν την αποχώρηση του Ραντούλιτσα, ο Όγκνιεν Κούζμιτς είχε φύγει αμέσως μετά το τέλος της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκα με τη Λαμποράλ Κούτσα, η συμφωνία με τον Βινς Χάντερ δε θα ανανεωθεί και ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει γίνει πια κάτοικος Σακραμέντο. Κάπως έτσι, στον Παναθηναϊκό θα ενταθούν οι ενέργειες για την απόκτηση ψηλού, με τους Γιάννη Μπουρούση και Ίαν Βουγιούκα να βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα, όπως σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, μιας και προτεραιότητα των Κυπελλούχων Ελλάδος, είναι η απόκτηση ενός Έλληνα σέντερ, εγνωσμένης αξίας, που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο από τη θέση «5».

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις και αυτό το απόλυτο «κενό» στη θέση «5», να καλυφθεί από παίκτες που θα αποτελέσουν «σημείο αναφοράς» για τον επόμενο Παναθηναϊκό.