Σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόκτησης του Λένι Ρόκο Ούκιτς από τον Παναθηναϊκό έχουν γραφθεί ουκ ολίγα αφιερώματα στην καριέρα του Κροάτη σταρ των “πρασίνων”. Είπαμε όμως να εντρυφήσουμε στις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και της καριέρας του και σας τις παρουσιάζουμε. Μάθετε λοιπόν για τη λατρεία του στη ροκ μουσική, την ικανότητά του στα ντραμς, τον ντράμερ, μέλος συγκροτήματος στην Κροατία, πατέρα του, την 5 ετών κόρη του Σάρα αλλά και τις πολλές διακρίσεις που είχε στα μικράτα του.

• Ο Ούκιτς πρωτοφόρεσε τη φανέλα της ΚΚ Σπλιτ (η πάλαι ποτέ κραταιά Γιουγκοπλάστικα) σε ηλικία μόλις 8 ετών, το 1992.

• Το 2000 μόλις στα 16 του έπαιξε στην πρώτη ομάδα μετά από… εντολή του τότε προπονητή Γιασμίν Ρέπεσα παίζοντας μάλιστα και σε αγώνες της Σουπρολίγκα!

• Παράλληλα παρέμεινε μέλος των “μικρών” ομάδων της Σπλιτ σαρώνοντας τους τίτλους. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Παίδων (2000) και Εφήβων (2002) όντας και τις δύο MVP του τουρνουά.

• Στα πέντε χρόνια της παρουσίας του στο Σπλιτ με τη φανέλα της ομάδας κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ όλων των εποχών σε ευρωπαϊκούς αγώνες δίπλα σε ονόματα όπως ο Κούκοτς, ο Ιβάνοβιτς και ο Ράτζα!

• Το 2002 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων στη Στουτγκάρδη και αναδείχθηκε MVP και μέλος της καλύτερης πεντάδας έχοντας 19,1 πόντους και 5,7 ασίστ μέσο όρο.

• Ενα χρόνο αργότερα (2003) έλαμψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στη Θεσσαλονίκη όταν μαζί με τους Βασιλειάδη, Μπόγκουτ, Κλέιζα και Μπαρέα επιλέχθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

• Το 2004 έγινε το πρόσωπο της χρονιάς στην Κροατία όταν πέτυχε το νικητήριο καλάθι της Σπλιτ στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στη Ζαντάρ (82-80 το σκορ) ακριβώς με τη λήξη της αναμέτρησης.

• Το 2004-05 κέρδισε τον τίτλο του ΜVP του πρωταθλήματος Κροατίας έχοντας 23,7 πόντους μέσο όρο.

• Οταν τον επέλεξαν οι Τορόντο Ράπτορς στο ντραφτ του ΝΒΑ ήταν έτοιμος να γίνει κάτοικος Καναδά αφού μάλιστα οι Ράπτορς είχαν συμφωνήσει με τον τότε πρόεδρο της ΚΚ Σπλιτ Ντίνο Ράτζα (!!!) για τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα έφταναν στα 3 εκατομμύρια δολάρια! Ομως ο Ούκιτς το μετάνιωσε την τελευταία στιγμή επειδή πίστευε ότι δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής ως ρούκι και πήγε στην Τάου Κεράμικα που πλήρωσε στους Κροάτες 700.000 ευρώ για την αποδέσμευσή του.

• Στις 20 Οκτωβρίου 2007 όταν αγωνιζόταν στην ιταλική Λοτομάτικα Ρόμα έγινε πατέρας για πρώτη φορά όταν η γυναίκα του Ταμάρα έφερε στον κόσμο την κόρη του Σάρα που ζύγιζε 3,4 κιλά και είχε ύψος… 51 εκατοστά!

• Στους Τορόντο Ράπτορς όπου πήγε το 2008 ήταν αναπληρωματικός του Ισπανού Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν όπως είχε συμβεί τέσσερα χρόνια πριν και στην Τάου

• Το αγαπημένο του νούμερο φανέλας είναι το 4 το οποίο φορούσε στην Σπλιτ, φοράει στην Εθνική Κροατίας αλλά και φορούσε στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Στην Τάου είχε το Νο10, στη Μπαρτσελόνα το Νο21, στους Τορόντο Ράπτορς το Νο1 ενώ το Νο20 φόρεσε σε Ρόμα και Μιλγουόκι Μπακς.

• Το όνομά του (Λένι Ρόκο) που είναι από τα πλέον παράξενα στο μπασκετικό στερέωμα ήταν εμπνεύσεως του πατέρα του Ζόραν. Ο Ζόραν Ούκιτς διατέλεσε ντράμερ ενός δημοφιλέστατου στην Κροατία ροκ συγκροτήματος ονόματι Daleka Obala και είναι λάτρης της ροκ μουσικής. Ονόμασε λοιπόν τον γιο του Λένι προς τιμήν του Τζον Λένον και Ρόκο λόγω της ροκ μουσικής!

• Ο Λένι Ρόκο είναι… φανατικός ροκάς και ιδιαίτερα των Red Hot Chili Peppers (τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στο ΟΑΚΑ τον Σεπτέμβριο αλλά και των θρυλικών Led Zeppellin. Στον ελεύθερο χρόνο του, δε, του αρέσει να παίζει ντραμς στ’ αχνάρια του πατέρα του!