Ο Παναθηναϊκός έχει βάλει πλώρη για την απόκτηση του Σον Κιλπάτρικ και προσπαθεί να πείσει τον παίκτη να μετακομίσει στην Ελλάδα και να φορέσει την πράσινη φανέλα. Τα δυο «αγκάθια» που προσπαθεί να ξεπεράσει το τριφύλλι είναι από την μια το οικονομικό και από την άλλη, η επιθυμία του παίκτη να μείνει στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ.

Από την άλλη, όμως, οι πράσινοι δείχνουν αποφασισμένοι να καλύψουν τα οικονομικά «θέλω» του 28χρονου (1.93μ.) Αμερικανού γκαρντ, ενώ δέλεαρ για τον παίκτη αποτελεί και το τεράστιο μέγεθος του τριφυλλιού στην Ευρώπη, αλλά και ο Ρικ Πιτίνο και το όλο θέμα δείχνει να είναι σε καλό δρόμο.

Το θέμα είναι όμως, τι γίνεται στο ρόστερ των ξένων αν έρθει ο Κιλπάτρικ. Για την ώρα η σκέψη που υπάρχει είναι να μείνουν οι ξένοι ως έχουν και να έρθει ως 7ος ξένος ο Κιλπάτρικ. Ο Πιτίνο θα δει τους ξένους και στην συνέχεια θα αποφασίσει αν θα κόψει κάποιον ή αν οι ξένοι θα μείνουν 7 και απλά θα κοπεί ένας από την Α1.

Μένει ο Λεκαβίτσιους

Το σίγουρο είναι ότι σε αυτή την φάση ο μόνος που δεν κινδυνεύει είναι ο Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο Πιτίνο εκτιμά όσο κανέναν τον Λιθουανό και τον θέλει στην ομάδα. Μάλιστα επειδή ο Κιλπάτρικ δεν είναι «άσος» (παίζει ως «2άρι») ο Λεκαβίτσιους είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει ανάσες στον Καλάθη στο «1» και έτσι δεν υπάρχει σκέψη αντικατάστασής του. Αν τελικά αποφασιστεί να αλλάξει κάποιος από τους ξένους η καμπάνα θα χτυπήσει για κάποιους που παίζουν στο «2» (ίσως η μπάλα να πάρει και τον Λάνγκφορντ) ή ακόμα και στο «3» (Λοτζέσκι), ενώ αδύναμος κρίκος  παραμένει πάντα και ο Λάσμε.