Πως το λέει εκείνη η παροιμία; «Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». Ε, κάπως έτσι είναι τα πράγματα με τον Ρικ Πιτίνο. Ο 66χρονος Αμερικανός προπονητής θόλωσε κάπως τα νερά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του NBC Sports: «The Dan Patrick Show», καθώς είπε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα 100% στον Παναθηναϊκό και περιμένει να μιλήσει με την οικογένειά του για να πάρει την οριστική απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και να αναλάβει το τριφύλλι. Από την άλλη όμως, φάνηκε ότι έχει συμφωνήσει και δεν θα αλλάξει αυτό, καθώς ήταν ξεκάθαρα διαβασμένος για το ρόστερ, έδειξε ότι έχει εντοπίσει τις αδυναμίες και που πρέπει να γίνουν αλλαγές κάτι που δείχνει ότι έχει κάνει ήδη τα πλάνα του. Απο την άλλη το Αμερικανικό δίκτυο τον χαρακτήριζε ξεκάθαρα προπονητή του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αμερικανού προπονητή στο NBC Sports:

Για την συμφωνία με τον Παναθηναϊκό είπε: «Δεν έχω πάρει 100% τη δουλειά. Περιμένω να έρθει να με βρει η οικογένειά μου για διακοπές και οφείλω πρώτα να μιλήσω με αυτούς. Τους το χρωστάω επειδή έχουν κάνει πολλές θυσίες για εμένα όλα αυτά τα χρόνια και πάνω από όλα είναι η οικογένεια και τα παιδιά μου. Ξέρουν πόσο αγαπώ το παιχνίδι και πόσο μου λείπει, αλλά αν είναι εναντίον αυτής της απόφασης, θα πρέπει να δεχθώ τις επιθυμίες τους» για να προσθέσει στην συνέχεια: «Αυτούς περιμένω. Το συμβόλαιο είναι έτοιμο, αν και δεν το έχω δει. Περιμένω την έγκρισή τους και μετά θα πάω στην Ελλάδα για 6 μήνες».

«Ξέρω το ρόστερ του Παναθηναϊκού»

Οι απαντήσεις που έδωσε για τον Παναθηναϊκό και το ρόστερ του τριφυλλιού έδειξαν ότι ξέρει την ομάδα  και έχει κάνει ήδη τα πλάνα του: «Ξέρω το ρόστερ και έχω παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής που ήταν εκεί πριν από μένα είχε μεγάλη εμπειρία και ήταν σπουδαίος τεχνικός. Όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα αναρωτιέσαι αν έχεις τους παίκτες για να κερδίσεις και αν μία-δύο προσθήκες μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. Αναρωτιέσαι αν μπορείς να δώσεις κίνητρο στους παίκτες για να παίξουν καλύτερη άμυνα, δεδομένου ότι στην επίθεση δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα στη μέση της σεζόν. Προφανώς, χάνουν για τον λόγο αυτό απέλυσαν τον προπονητή. Το μπάσκετ είναι αρκετά διαφορετικά. Είναι σαν το παλιό ΝΒΑ, καθώς δίνεται μεγάλη βαρύτητα στις προσωπικές μονομαχίες. Έχουν αποστάσεις και εξαιρετικό τρόπο στην επίθεση. Είναι πολύ physical στυλ. Ακόμα και αν είμαι 66 χρονών βλέπω 100 παιχνίδια την εβδομάδα, δεν θέλω να σταματήσω να μαθαίνω».

«Εθιστική η προπονητική»

Ο Πιτίνο μίλησε και για την δίψα  που έχει για το μπάσκετ και το μέλλον και επισήμανε: «Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ο τελευταίος μου σταθμός στην προπονητική. Ίσως μου αρέσει και μείνω εκεί. Ίσως μείνω στην Euroleague ή επιστρέψω στο ΝΒΑ ή το NCAA. Θα εξετάσω τις επιλογές μου, αλλά δεν ήθελα να κλείσω την καριέρα μου. Ήταν δύσκολο να κλείνω τα μάτια μου το βράδυ και να κοιμάμαι ξέροντας πόσο μου λείπει η προπονητική. Η προπονητική είναι εθιστική. Σου λείπει και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτήν. Ξέρω ότι εγώ δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτή».

Ο 66χρονος κόουτς μίλησε και για την απόφαση που είχε πάρει να σταματήσει την προπονητική μετά την τιμωρία του από το NCAA (είχε μπλεχτεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας παικτών, προκειμένου να τους φέρει στο Λούιβιλ): «Ήμουν αναστατωμένος με την κατάσταση στο Λούιβιλ και ήθελα να δείξω την αθωότητά μου. Με χρησιμοποίησαν για δημοσιότητα, δεν ήξεραν τίποτα και με έβαλαν στα πρωτοσέλιδα. Δεν είναι τόσο το FBI όσο οι κατήγοροι οι οποίοι αποφάσισαν τι να κάνουν. Αλλά αυτό είναι παρελθόν και θέλω να επιστρέψω».

 

Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΟ NBC SPORTS