Η «σχέση» του Τζέιμς Γκιστ με τον Παναθηναϊκό ήταν μία συνεργασία που χτίστηκε μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης εκτίμησης, η οποία πήγαζε από την αγάπη που έτρεφε για αυτόν ο κόσμος της ομάδας. Ο Γκιστ δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, όπως σας είχε ενημερώσει το basketblog.gr, κάτι που επιβεβαίωσε  και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ανάρτηση του στα social media.

Ο Τζέιμς Γκιστ αποτέλεσε τον δεύτερο μακροβιότερο ξένο που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού καθώς αγωνίστηκε για 7 χρόνια με το «Τριφύλλι». Ο Αμερικανός κατέφτασε στην Αθήνα το 2012, μετά από ανταλλαγή που έγινε με την Μάλαγα, η οποία απέκτησε τον Αντι Πάνκο, με την επιλογή αυτή να χρεώνεται στον Αργύρη Πεδουλάκη καθώς ο ‘Ελληνας προπονητής θεώρησε ότι ταιριάζε περισσότερο στα πλάνα του ο αθλητικός Γκιστ.

Αυτό επιβεβαιώθηκε τους επόμενους μήνες και χρόνια καθώς ο Γκιστ(μαζί με τον Λάσμε) αποτέλεσε την λύση στα προβλήματα που δημιουργούσε ο Σπανούλης, μετά την εκτέλεση του πικ εν ρολ. Ο φόργουορντ-σέντερ που γεννήθηκε στην αεροπορική βάση των Αδανών της Τουρκίας, μάγεψε τον κόσμο των «Πρασίνων» με τα εντυπωσιακά του καρφώματα και την τρομερή ενέργεια που έβγαζε στο παρκε.

Για τον παραπάνω λόγο και για το τρομερό πάθος που έδειξε φορώντας την φανέλα με το «Τριφύλλι» αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο της ομάδας. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδος και έξι Κύπελλα συμμετέχοντας 4 φορές στο Αll-Star Game του πρωταθλήματος.