Ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται από το ξεκίνημα της σεζόν με προβλήματα τραυματισμών. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς οι ενοχλήσεις στην κνήμη δεν λένε να τον αφήσουν και σύμφωνα και με τα λεγόμενα του φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Ακη Παναγιωταρά, έχει περιοστίτιδα κνήμης.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορεί να κρατήσει τον παίκτη εκτός δράσης ακόμα και για 1,5 μήνα, κάτι που αναγκάζει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καταφύγει σε προσωρινή λύση αντικατάστασης, δηλαδή να έρθει ένας παίκτης για να καλύψει το κενό εφόσον ο πρώην Αμερικανός του Ερυθρού Αστέρα αναγκαστεί να μείνει για σημαντικό διάστημα εκτός δράσης.

Ετσι, προέκυψε στο προσκήνιο το όνομα του Τζούλιαν Ράιτ, ο οποίος σύμφωνα με τον μάνατζερ που τον εκπροσωπεί «έχει υπογράψει σε ομάδα Ευρωλίγκας», χωρίς να κατονομάσει την ομάδα, η οποία φέρεται να είναι οι νταμπλούχοι.

Ο Ράιτ είναι 27 ετών, 2,03μ. και αγωνίζεται κατά κύριο λόγο στη θέση «3», κάτι που δεν τον κάνει… αντι-Νέλσον, αλλά θα βοηθήσει σε μια θέση που υπάρχουν Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλος και υπήρχαν σκέψεις ενίσχυσης. Πέρυσι, αγωνίστηκε στην ρωσική Κράσνιε Κρίλια, όπου είχε μείνει για μικρό διάστημα, αλλά είχε 15,3 πόντους, 9,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ (2,3 λάθη) κατά μέσο όρο στην VTB League.

Η καριέρα του Αμερικανού φόργουορντ είχε αρχίσει από το ΝΒΑ, με τους Χόρνετς (2007-2010), που τον είχαν επιλέξει στο νούμερο 13 του ντραφτ το 2007 ως απόφοιτο του Κάνσας και τους Ράπτορς (2010/2011), πριν έρθει στην Ευρώπη, στην Μακάμπι Ρισόν και πέρυσι στην Κρίλια.