Μετά το τέλος της προπόνησης του Παναθηναϊκού στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα»,η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιο απρόοπτο,ο προπονητής των «πρασίνων» έκανε δηλώσεις για το αυριανό παιχνίδι και τόνισε την ανάγκη οι παίκτες του να παλέψουν από την αρχή,να μην κάνουν λάθη και να είναι συγκεντρωμένοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου κόουτς:

«Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι παίξαμε κάτω από τις πραγματικές μας δυνατότητες. Ο μόνος δρόμος που υπάρχει εδώ στη Βιτόρια ώστε να καταφέρουμε το στόχο μας είναι να παλέψουμε σκληρά. Όλα τα υπόλοιπα λάθη που μπορεί να γίνουν είναι μέσα στο παιχνίδι, αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε είναι να πολεμήσουμε. Αυτό είναι το νούμερο ένα ζητούμενο», δήλωσε ο «Σάλε».

Κατόπιν ρωτήθηκε για τις ενδεχόμενες απουσίες της Λαμποράλ Κούτσα: «Όπως και να έχει θα παρατάξει πέντε παίκτες στο παρκέ. Σε ένα παιχνίδι σαν αυτό θα πρέπει να πολεμήσεις σκληρά για να τα καταφέρεις. Η Λαμποράλ είναι μια πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ και πολλούς διεθνείς παίκτες διαφορετικών εθνοτήτων. Έχει το Μπουρούση που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παίζει πολύ καλά εδώ. Χθες ήταν εξαιρετικός στο οργανωτικό κομμάτι δημιουργώντας για τους περιφερειακούς της ομάδας του».

Τέλος σχετικά με την επιθετικότητα που δεν είχαν οι «πράσινοι» στο πρώτο παιχνίδι, τόνισε: «Είχα εξηγήσει στους παίκτες μου ότι πρέπει να ήμαστε επιθετικοί, αλλά δεν ήμασταν. Αυτό είναι κάτι που δεν αποδέχομαι και είμαι αναστατωμένος». 

Δηλώσεις μετά το τέλος της προπόνησης έκανε και ο γκάρντ του Παναθηναϊκού Μαρκέζ Χέινς,ο οποίος τόνισε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην ενέργεια και τη δύναμη που θα βγάλει στον αγώνα η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν είχαμε την ενέργεια που χρειαζόμασταν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά είδαμε το βίντεο στην συνέχεια και κάναμε την αυτοκριτική μας. Δεν είμαστε θυμωμένοι, ο θυμός δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Σίγουρα ξέρουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα. Η Λαμποράλ θα βγει έξω και θα κάνει το παιχνίδι της, θα μας επιτεθεί αλλά εμείς πρέπει αυτή την φορά να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Αν έβλεπε κάποιος το τελικό σκορ στο πρώτο ματς, θα έλεγε ότι εντάξει αυτή είναι η διαφορά των δύο ομάδων. Κάποιες λεπτομέρειες όμως μπορούν να αλλάξουν τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Όλα μπορούν να αλλάξουν και θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε».

Κλείνοντας, ο Αμερικάνος γκαρντ σημείωσε: «Είχαμε θέμα στο κομμάτι της ενέργειας. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε χωρίς ενέργεια και επιτρέψαμε στη Λαμποράλ να πάρει μεγαλύτερη διαφορά. Αυτό δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Οφείλουμε να βγούμε και να παίξουμε δυνατά από την αρχή».