Σε δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση με την Φενέρ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μίλησε για το ανανεωμένο ρόστερ τους, τη δύναμη που παίρνουν από τον κόσμο τους, αλλά και το συμπατριώτη του τεχνικό της τουρκικής ομάδας, που είναι θρύλος.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Καταφέραμε να φθάσουμε σε θετικό ρεκόρ στον όμιλό μας, ύστερα από τρεις σερί νίκες, και πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θα παρουσιάσουμε μια διαφορετική ομάδα στο δεύτερο γύρο του Top 16 μετά την προσθήκη των παικτών που πήραμε και πιστεύω θα μας βοηθήσουν. Θα πρέπει να παίξουμε ομαδικά, να παραμείνουμε ενωμένοι και να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για σαράντα λεπτά. Επίσης, θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας. Θα μας βοηθήσουν με τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο ΟΑΚΑ και θα τιμήσουν με το χειροκρότημά τους το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έναν πραγματικό θρύλο του Παναθηναϊκού και της Ευρωλίγκας».

Λίγο αργότερα, ο Σέρβος κόουτς μίλησε για τον αγώνα με την τουρκική ομάδα στο πλαίσιο της Media Day:

«Θα παίξουν ρόλο οι μικρές λεπτομέρειες. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει, είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ριμπάουντ, βοήθειες, δυνατά στην άμυνα και να κάνουμε καλά σκριν. Από τις δύο ομάδες κάποιοι από τους παίκτες δεν θα παίξουν, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να πάρουμε τα ριμπάουντ, να παίξουμε δυνατή άμυνα, μικρά πράγματα… Καλό πικ εν ρολ… Είχαμε την ευκαιρία στην Κωνσταντινούπολη, δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά επανήλθαμε κάποιες φορές, παίξαμε για τριάντα λεπτά καλά, εάν επαναλάβουμε το ίδιο κι εδώ στην Αθήνα θα πάμε καλά».
 
Σχετικά με το ρόστερ του συνόλου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανέφερε: «Η Φενέρμπαχτσε είναι πολύ καλή ομάδα, διαθέτει πολλούς παίκτες με εμπειρία και από το ΝΒΑ και από την Ευρωλίγκα, ξέρει πώς να τα βάζει όλα αυτά μαζί. Οι παίκτες της είναι αθλητική, με γρήγορα πόδια, και σε αυτούς τους τομείς είναι, αν όχι πρώτοι, ανάμεσα στους πρώτους τρεις».
 
Τέλος, σχολίασε την βελτίωση της ομάδας του, λέγοντας: «Πιστεύω ότι κανείς δεν θα μας απαγορέψει να ονειρευόμαστε μια καλή πορεία, τα επόμενα επτά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, έχουμε τις πιθανότητές μας και εξαρτάται από εμάς. Είμαστε διαφορετική ομάδα πλέον, έχουν επιστρέψει κάποιοι παίκτες και θα έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια».