Η κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκα και το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα καλούταν να… βουτήξει από νωρίς στα βαθιά του “Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες” είχε κάνει πολλούς (αν όχι όλους) να… συμβιβαστούν με την ιδέα της (βαριάς) ήττας στην πρεμιέρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εξάλλου, όταν μία εντελώς καινούργια ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, τότε η κατάσταση είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη.

Όχι, όμως, όταν απέναντι βρίσκεται μία ομάδα του επιπέδου και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” αν και έχουν μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους και χωρίς τον Λάσμε στη σύνθεσή τους έδειξαν αναπάντεχα καλή εικόνα, κυρίως όσον αφορά την επικοινωνία τους μέσα στο παρκέ.

Αναντίρρητα, τα 23 λάθη και τα 15 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ χτυπούν ως καμπανάκι στο ΟΑΚΑ αφού πρόκειται για νούμερα απαγορευτικά για ομάδες της ποιότητας του τριφυλλιού. Αυτό ήταν, άλλωστε, και το σημείο στο οποίο εστίασε, δικαίως, την προσοχή του ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά το τέλος της αναμέτρησης (“Είναι μια χαζή ήττα γιατί με τόσα λάθη και πολλά χαμένα ριμπάουντ, ο αγώνας ήταν στον πόντο. Κάναμε πολύ εύκολα λάθη και αυτό μας κόστισε πολλά”).

Κάτι παρόμοιο υποστήριξε και ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος τόνισε πως στο τριφύλλι δεν αναζητούν δικαιολογίες για την ήττα τους από τη Ρεάλ Μαδρίτης αφού κάτι τέτοιο δεν συνάδει με τα έξι αστέρια που βρίσκονται στη φανέλα της ομάδς.

Σίγουρα μπορεί η νίκη σε κάθε παιχνίδι αποτελεί… υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι συνισταμένες δεν μεταβάλλονται σε κάθε αγώνα. Τουναντίον, τα θετικά είναι (ίσως) περισσότερα από τα αρνητικά στη χθεσινή αναμέτρηση για το τριφύλλι, το οποίο είδε πως, αν και ανέτοιμο, έχει την ποιότητα και τη δυνατότητα να “χτυπάει” όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτου αντιπάλου και απουσιών.

Πέρα από τα αγωνιστικά, όμως, που είναι σαφές πως θα αναλυθούν ενδελεχώς από το “πράσινο” τεχνικό τιμ (άλλωστε ο Παναθηναϊκός θα είναι αρκετά διαφορετικός στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Καντού αφού θα έχει ενσωματωθεί και ο Στεφάν Λάσμε), ίσως το κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να δοθεί περισσότερο έμφαση είναι το… attitude που βγάζουν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη.

Γιατί αν οι δηλώσεις του Κώστα Τσαρτσαρή μπορούν να χαρακτηριστούν έως και αναμενόμενες με γνώμονα το παρελθόν του 33χρονου φόργουορντ/σέντερ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τον Χίλτον Άρμστρονγκ. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (είχε προηγηθεί αυτό με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο Ελλάδος) ωσεί παρών αφού δεν προσέφερε το ελάχιστο (1 ριμπάουντ και 3 λάθη ο απολογισμός του).

Παρόλ’ αυτά το “τιτίβισμά” του (“Πολύ σκληρή ήττα σήμερα (σ.σ.: χθες) και δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ για να βοηθήσω. Είναι χάλια το ότι δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑ”) λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα καταδεικνύει πως γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό και το τι περιμένει ο Αργύρης Πεδουλάκης από τον ίδιο. Κι αυτό ίσως είναι το πρώτο βήμα προς την αγωνιστική του βελτίωση, αφού οι επίσημες υποχρεώσεις του τριφυλλιού “τρέχουν” και περιλαμβάνουν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε περίπου δέκα μέρες.

Χρόνος μπορεί να μην υπάρχει, αλλά διάθεση και αποφασιστικότητα για να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός πανέτοιμος στα επόμενα παιχνίδια υπάρχουν, οπότε τα μηνύματα που στέλνονται από το “πράσινο” στρατόπεδο μετά την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μόνο θετικά είναι…