Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε σήμερα για τη Ρωσία, όπου αύριο (18:00) θ’ αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στο πλαίσιο του Τοπ 16 της Ευρωλίγκα. “Είναι ένα αρκετά δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, απέναντι σε μια ποιοτική και γεμάτη ομάδα, η οποία δείχνει “πληγωμένη” τον τελευταίο καιρό μετά την ήττα από την Ουνικάχα Μάλαγα. Μια ήττα που μπορεί να θεωρηθεί εκτός προγράμματος για την ΤΣΣΚΑ” είπε αρχικά ο Αργύρης Πεδουλάκης που πρόσθεσε:

“Εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε μετά τον τελικό του Κυπέλλου, να γίνει “αποσυμπίεση” της ομάδας μετά από μια σειρά σημαντικών αγώνων σε μικρό χρονικό διάστημα που κατέληξε στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο, καθώς οι υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες, αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε στη συνέχεια. Το μυαλό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης“.

Ο Κώστας Τσαρτσαρής υποστήριξε: “Μετά από μια επιτυχία το μυαλό όλων είναι συνήθως αλλού. Ήταν καλό για την αυτοπεποίθησή μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο να “χτιστεί” η αυτοπεποίθηση σε μια τόσο νέα ομάδα. Ειδικά για τα νέα παιδιά ήταν πολύ σημαντική η κατάκτηση του κυπέλλου. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση χτίζονται η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση. Το να επιστρέψουμε όμως και να δούμε τη συνέχεια, είναι από τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ.

Το μυαλό θα πρέπει είναι συγκεντρωμένο μόνο στη δύσκολη αναμέτρηση που μας περιμένει και από την οποία αν φύγουμε νικητές, θα είμαστε πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει ομάδα που είναι ανίκητη. Ξέρουμε τις αδυναμίες της αντιπάλου μας, έχουμε δει και ομάδες να τη νικάνε. Με οδηγό αυτά τα παιχνίδια, θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, να παίξουμε εκεί ως ίσοι προς ίσοι.

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα με βλέψεις για τον τίτλο, αλλά κι εμείς τις ίδιες βλέψεις έχουμε. Πάμε να παίξουμε σαν μην έχει αντιμετωπίσει ξανά η μία ομάδα την άλλη”.