Έχοντας παρουσία περίπου ενός μηνός στον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς Γκιστ αρχίζει να δείχνει πως η απόφαση των “πρασίνων” να… θυσιάσουν τον Άντι Πάνκο για λογαριασμό του ήταν απολύτως επιτυχημένη. Η άφιξη του αλτικού φόργουορντ έχει προσφέρει στο τριφύλλι στοιχεία που δεν περίμενε κανείς πριν αυτός πατήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ.

Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε, αυτοί που “περιόριζαν’ τα ατού του στην ενέργεια, τη δύναμη και το ύψος στο “ζωγραφιστό’. Και όχι άδικα με βάση τον πρότερο αγωνιστικό του βίο. Ο πρώην παίκτης της Ουνικάχα Μάλαγα, όμως, παρουσιάζει και άλλες αρετές στο παιχνίδι του. Με πρώτη και καλύτερη το περιφερειακό σουτ.

Σίγουρα δεν πρόκειται για έναν κλασικό σουτέρ (γι αυτό, άλλωστε πολλές ομάδες του δίνουν χώρο να σουτάρει), αλλά μέχρις στιγμής ο Τζέιμς Γκιστ έχει “τιμωρήσει” όσες άμυνες τον άφησαν ελεύθερο. Η πρώην ομάδα του το κατάλαβε πρώτη, με την Άλμπα Βερολίνου να ακολουθεί.

Έτσι, έχει καταφέρει να “καμουφλάρει” τις αγωνιστικές του αδυναμίες, οι οποίες έγκεινται κατά κύριο λόγο με την αμυντική του συμπεριφορά. Όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις κατά το παρελθόν πως ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ “χάνεται” στις περιστροφές με αποτέλεσμα να δημιουργείται ανισορροπία στην άμυνα και, εν συνεχεία, στα αμυντικά ριμπάουντ.

Γι αυτό το λόγο ο Παναθηναϊκός δεν έχει παρουσιάσει στα πρώτα παιχνίδια του Top 16 την παντοδυναμία που είχε στους αιθέρες στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Αυτό, όμως, δουλεύεται και με την πάροδο του χρόνου θα λυθεί…