Η απόκτηση του Ραμέλ Κάρι από τον Παναθηναϊκό έρχεται για να προσθέσει ακόμα ένα όπλο στην περιφερειακή γραμμή των “πρασίνων”, η οποία έδειχνε… λειψή στα τελευταία παιχνίδια δεδομένου ότι οι Μάρκους Μπανκς και Βασίλης Ξανθόπουλος χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος Αμερικανός κόμπο γκαρντ μπορεί να μην έχει μεγάλο όνομα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βοηθήσει το τριφύλλι.

Αντίθετα, από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση (κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών) έδειξε πως έχει στοιχεία που μπορούν να φανούν χρήσιμα στον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος αναζητούσε εδώ και καιρό στην αγορά έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο Ραμέλ Κάρι, όμως, μόνο… άγνωστος δεν είναι στο “πράσινο” τεχνικό τιμ καθώς οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν προσπαθήσει άλλες δύο (2) φορές να τον κάνουν δικό τους από το καλοκαίρι. Το συμβόλαιο που είχε, όμως, με την Ντόνετσκ δεν του επέτρεψε να έρθει στην Αθήνα νωρίτερα αφού αμφότερες φορές που έγινε προσπάθεια να “σπάσει”, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Στο τριφύλλι, πάντως, είναι ικανοποιημένοι που έστω και τώρα κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους καθώς η εικόνα που είχαν σχηματίσει γι αυτόν επιβεβαιώθηκε πλήρως τόσο στις πρώτες του προπονήσεις όσο και στο παιχνίδι με τους Πατρινούς. Έτσι, άπαντες περιμένουν να τον δουν να προσαρμόζεται το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσει να βοηθήσει άμεσα αφού τα πλέι οφ της Basket League ΟΠΑΠ ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα.

Βοήθησε έστω και λίγο…

Ο παίκτης που αποχωρεί από το τριφύλλι μετά και την απόκτηση του Ραμέλ Κάρι δεν είναι άλλος από τον Μάρκους Μπανκς. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ ήρθε στη χώρα μας το περασμένο Φθινόπωρο, αλλά παρά το “γεμάτο” βιογραφικό που είχε, δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια στο παιχνίδι του. Δεν ήταν εύκολο, άλλωστε, για τον ίδιο να συνηθίσει τα ευρωπαϊκά δεδομένα του μπάσκετ μετά από μία μακρά (και επιτυχημένη) καριέρα στο ΝΒΑ.

Παρόλ’ αυτά έδωσε λύσεις σε μεμονωμένα παιχνίδια βοηθώντας τους “πράσινους” να πετύχουν τον στόχο τους, ήτοι (αρχικά) την πρόκριση στο Top 16 και (εν συνεχεία) την συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Μάρκους Μπανκς είχε καθοριστική συμβολή τόσο στο “διπλό” επί της Καντού (9 πόντοι και 3 ασίστ σε 17′) στο πρώτο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος όσο και στην εντός έδρας επικράτηση επί της Ουνικάχα Μάλαγα (14 πόντοι με 3/3 τρίποντα σε 15′).

Πλέον, περιμένει να λυθεί και τυπικά το συμβόλαιό του και να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του…