Ο Παναθηναϊκός είναι μέτριος (έως κακός) στα τελευταία δύο παιχνίδια με Πανιώνιο (για το πρωτάθλημα) και ΚΑΟΔ (για το Κύπελλο Ελλάδος). Αυτό, όμως, μόνο… αναπάντεχο δεν είναι για μία ομάδα, η οποία ουσιαστικά αναδομείται σημαντικά μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Οι “ατέλειες” του καλοκαιριού καλύφθηκαν (και καλύπτονται) με συνεχείς ρυθμούς από τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του, με το τεχνικό τιμ των Κυπελλούχων Ελλάδος να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της ενσωμάτωσης των νέων παικτών (Τζέισον Καπόνο, Τζέιμς Γκιστ) στην “πράσινη” πραγματικότητα και λειτουργία.

Το τριφύλλι αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα… “ελαττώματα” του πρώτου γύρου και με την άφιξη των δύο Αμερικανών φιλοδοξεί να ανέβει αγωνιστικό επίπεδο δείχνοντας, προφανώς, πως η πρόκριση στο Top 16 δεν είναι τίποτε, παρά ένα μικρό βήμα στη φετινή Ευρωλίγκα.

Οι μαζεμένες αλλαγές στο ρόστερ θα επηρεάσουν, όπως είναι φυσιολογικό, τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, αφού ο προσανατολισμός των Κυπελλούχων Ελλάδος αναφορικά με το αγωνιστικό τους στυλ αλλάζει ελαφρώς μετά την άφιξη των Τζέισον Καπόνο – Τζέιμς Γκιστ, οι οποίοι έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους παίκτες που αντικατέστησαν (Ντέργουιν Κίτσεν, Άντι Πάνκο).

Αν, μάλιστα, σε αυτό προσθέσουμε και τους συνεχόμενους τραυματισμούς, που δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία τον Αργύρη Πεδουλάκη, τότε γίνεται αντιληπτό πως το προσεχές διάστημα θα είναι γεμάτο… σκαμπανεβάσματα και “νεκρά διαστήματα” στην απόδοση του Παναθηναϊκού, όπως ακριβώς συνέβαινε στις αρχές της σεζόν.

Σε περίπτωση, πάντως, που καταφέρει να βγει αλώβητος από τις πρώτες αναμετρήσεις του Top 16 και (τουλάχιστον) διατηρήσει το αήττητο στο ΟΑΚΑ, τότε εν καιρώ, και με δεδομένη την αγωνιστική άνοδο των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων των “πρασίνων”, αλλά και την επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη δράση, όλα είναι πιθανά…