Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» μίλησε ο Κώστας Τσαρτσαρής για την χθεσινή (Πέμπτη 17/10) ήττα του Παναθηναϊκού στο Βίλνιους από την Λιέτουβος Ρίτας τονίζοντας ότι χρειάζεται υπομονή και ο κόσμος θα πρέπει να είναι επιεικείς με τους παίκτες και προπονητή.

Για το αν έχει «σκοτώσει» τον παίκτη και τι θα κάνει στο μέλλον: «Σήμερα το πρωί σκέφτηκα την κατσάδα που θα ακούσουν οι παίκτες και μάλλον είμαι πιο χαρούμενος που έχω σταματήσει. Τόσα χρόνια στα παρκέ είναι δύσκολο να τα πετάξεις από πάνω σου σε μια νύχτα. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Προπονητής δεν νομίζω να γίνω, δεν το έχω στο μυαλό μου. Άλλωστε, σταμάτησα για να φύγει αυτή η πίεση. Ίσως εργαστώ με παιδάκια ή βρεθώ στα πέριξ ενός συλλόγου να βοηθήσω. Περιμένω τις προτάσεις…».

Για ποιον λόγο θα έριχνε ο ίδιος κατσάδα στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Μάλλον για την αμυντική λειτουργία. Χάθηκαν αρκετές προσωπικές μάχες και φάνηκαν πολλά προβλήματα στην weak side. Είναι πολλοί οι 85 πόντοι, ειδικά όταν τους δέχεσαι από τη Λιέτουβος. Αν θες να πας ψηλά πρέπει να περιορίσεις τα σκορ».

Για το αν λέει κάτι το κακό ξεκίνημα: «Όταν ξεκινούσαμε καλά κάποια χρονιά, πάντα λέγαμε πολύ νωρίς παίζουμε καλά… Το σημαντικό είναι να είσαι φορμαρισμένος την περίοδο που κρίνονται οι προκρίσεις και οι τίτλοι. Πολλές ομάδες δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους και τη χημεία τους και ο Παναθηναϊκός είναι μία από αυτές. Χρειάζεται λοιπόν λίγη υπομονή από όλους. Μην βγάζουμε τον προπονητή και τους παίκτες στη σέντρα. Να είμαστε επιεικείς».

Για τον «συνωστισμό» στις θέσεις 4-5: «Ναι είναι λίγο δύσκολη η διαχείριση. Πέρυσι δεν είχαμε πολλές λύσεις αλλά εφέτος υπάρχουν 5-6 παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα. Είναι πρόβλημα η διαχείριση χρόνου των παιδιών. Αλλά ίσως να πρέπει να καταλάβουν πως και τα 5 λεπτά, αν είναι ποιοτικά, αρκούν».

Για την επιστροφή του Μπατίστ: «Ο Μάικ είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που επέστρεψε γιατί ανήκει εδώ. Χάρης σε αυτόν φτάσαμε τόσο ψηλά ως ομάδα. Εύχομαι να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα και να τιμηθεί αναλόγως».

Για την «παρέα» που έχει πλέον ο Διαμαντίδης στα αποδυτήρια: «Είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψαν οι Φώτσης και Μπατίστ, καθώς ο δεύτερος μπορεί να πει δυο κουβέντες παραπάνω. Ο Φώτσης δεν θα το κάνει λόγω χαρακτήρα. Ο Μπατίστ έβαζε τα στήθη του μπροστά, έλεγε πάντα δύο κουβέντες να μας ανεβάσει. Αυτός είναι ο πρωταρχικός του ρόλος, εκτός του ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στο παρκέ».

Για το τι καινούριο έχει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι: «Πλουραλισμό. Έχει ρόστερ πραγματικά πολύ καλό στα χαρτιά. Παίκτες με εμπειρίες, ο κόουτς επίσης έχει εμπειρία πλέον και γνωρίζει τι χρειάζεται για να φτάσεις στην κορυφή. Το μόνο αρνητικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι ότι ο κόσμος έχει υψηλές προσδοκίες. Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει και κίνητρο».

Για τα πολλά ματς στην Ευρωλίγκα: «Επιπλέον ματς σημαίνουν επιπλέον κούραση. Πιο κουραστικά είναι βέβαια τα ταξίδια. Παίζεις σε χώρες μακρινές και η δεύτερη φάση ξεκινά τόσο γρήγορα που δεν βρίσκεις αεροπλάνα και πας μέσω τρίτης χώρας παντού. Από την άλλη, έγινε πιο ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα και ο κόσμος το χάρηκε λίγο περισσότερο».

Για τον Ολυμπιακό: «Έχει το κίνητρο του three-peat, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έκανε πολλές αλλαγές, αλλά και πρόπερσι που η ομάδα ξεκίνησε από λευκό χαρτί με τον Ίβκοβιτς κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Ο χρόνος θα δείξει. Ο κ. Μπαρτζώκας είναι καλός προπονητής. Στην Ευρωλίγκα δεν παίζουν ομαδούλες, αλλά πολύ δυνατές ομάδες και έχει ανέβει το επίπεδο».

Για τη Φενέρμπαχτσε και τον Ομπράντοβιτς: «Αυτό κι αν είναι μεγάλο στοίχημα. Ο άνθρωπος θέλησε να γυρίσει σε υψηλό επίπεδο αλλά νομίζω πως στην Τουρκία θα δυσκολευτεί λίγο. Δεν ξέρω αν έχει την ελίτ των Τούρκων παικτών. Στον Παναθηναϊκό δούλευε πάντα με 5-6 στελέχη της εθνικής ομάδας».