Η διαφορά φιλοσοφίας στα σφυρίγματα των τριών διαιτητών εκνεύρισε τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Πανιώνιο, όπως τόνισε με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός των “πρασίνων” δήλωσε αρχικά:

“Έγινε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν δυνατό ως πάρα πολύ δυνατό. Όσο περνούσε η ώρα εμείς φαινόταν ότι ήμασταν καταπονημένοι. Και στο κορμί, αλλά κυρίως στο μυαλό. Και φάνηκε από το ότι πηγαίναμε πιο αργά στην μπάλα. Νομίζω ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος είχε περισσότερη φρεσκάδα, ήταν πιο ενεργητικός συν ότι το παιχνίδι ήταν συνέχεια στα όρια του φάουλ, υπήρχαν φάσεις φλόπινγκ με αποκορύφωμα τη φάση του φάουλ στον αιφνιδιασμό. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο και εμείς συνεχίζουμε”, και συνέχισε μετά από ερώτηση σχετικά με το φλόπινγκ, ο Πεδουλάκης δήλωσε:

Έχει παραγίνει με αυτή την κατάσταση. Παίρνει φόρα κάποιος πέφτει πάνω στον ψηλό και δίνεται φάουλ στον ψηλό. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτές οι καταστάσεις εκνευρίζουν την ομάδα. Και στον Διαμαντίδη έγινε και σε πολλές επιθέσεις. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο πιέζει σε όλο γήπεδο ο Πανιώνιος, πώς γίνεται να κάνουμε εμείς φάουλ; Τα κριτήρια δεν ήταν τα ίδια. Ίσως θεώρησαν ότι το παιχνίδι για εμάς ήταν αδιάφορο. Θέλω να καταλάβουμε ότι και οι παίκτες είναι άνθρωποι, ότι δεν μπορείς να τους φτάνεις στα όρια. Έχουν πολλούς σφυγμούς και δεν θέλει πολύ να ξεφύγει η κατάσταση”.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσαρτσαρής δήλωσε: “Δυστυχώς δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Γνωρίζαμε ότι ο Πανιώνιος προέρχεται από μια απρόσμενη ήττα Ελευσίνα, ότι ήθελε να παίξει για τον κόσμο του, αλλά και για τη βαθμολογία. Εμείς από τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια, από δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια είμαστε καταπονημένοι σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορέσαμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας.

Ο Πανιώνιος ήταν πιο συγκεντρωμένος από εμάς, έπαιξε πιο σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε μάχες. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις στη Νέα Σμύρνη και να γυρίσεις το παιχνίδι, αν βρεθείς πίσω στο σκορ. Η συνέχεια είναι δύσκολη για εμάς, έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι της Πέμπτης, ίσως το σημαντικότερο ευρωπαϊκό για εμάς και θα δούμε τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα από εκεί και μετά”.