Ακούγεται ολοένα και περισσότερο. Δεν είναι μόνο οι εμφανίσεις, αλλά και η γενικότερη παρουσία του, που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν είναι… ευτυχισμένος στην Ελλάδα.

Αν και από το στενό του περιβάλλον δεν έχει ειπωθεί κάτι, οι πληροφορίες και οι φωνές που θέλουν τον Νικ Καλάθη να επιστρέφει στην Αμερική πληθαίνουν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τελευταία νέα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο Καλάθης θα περάσει από “try out” από τους Ντάλας Μάβερικς.

Ο νεαρός περιφερειακός του Παναθηναϊκού θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες να παίξει στο ΝΒΑ, αν και η χρονιά που έκανε δεν είναι ό,τι καλύτερο, για να… σπρώξει το όνειρό του, για να κάνει τους Μαβς να στρέψουν προς αυτόν το βλέμμα τους.

Βεβαίως, θα έχει (;) την ευκαιρία να δοκιμαστεί και να αποδείξει σε… πραγματικό χρόνο και κάτω από τις οδηγίες των ανθρώπων του Ντάλας. Ένα ζήτημα είναι πότε θα περάσει από δοκιμή, καθώς έχει μπροστά του ένα… γεμάτο καλοκαίρι, αν κι εφόσον μείνει στην Εθνική μέχρι το τέλος (ελπίζουμε να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, περνώντας κατ’ αρχήν από το Προολυμπιακό Τουρνουά). Μάλλον το καλοκαίρι του θα είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Ένα ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι τί θα κάνει σε περίπτωση που φύγει ο Νικ Καλάθης. Γιατί, πέραν όλων των άλλων, δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες περιφερειακοί παίκτες στην αγορά. Συν του ότι οι “πράσινοι” πρέπει να έχουν έξι Έλληνες πρώτης γραμμής στο ρόστερ τους και, με εξαίρεση τον Δημήτρη Διαμαντίδη, κανείς δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο.

Αφήστε, δε, που ο Κώστας Καϊμακόγλου (για παράδειγμα) με τις εμφανίσεις που έχει κάνει και το χαμηλό ύψος συμβολαίου του (γύρω στις 400.000 ευρώ) αποτελεί στόχο για ομάδες επιπέδου “TOP-16“.

Όλα αυτά θα αρχίσουν να απασχολούν τους “πράσινους” από τη στιγμή που θα διευθετηθεί -με τον έναν ή άλλον τρόπο- το θέμα του προπονητή, από τη στιγμή που είτε θα ανανεώσει τη συνεργασία του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είτε θα βρεθεί ο αντικαταστάτης του…