Σαν βάλσαμο λειτούργησε η διακοπή του πρωταθλήματος στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, ώστε ο Ντούσκο Ιβάκοβιτς να μπορέσει να προετοιμάσει την ομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την αναμέτρηση με την Άλμπα στο Βερολίνο, η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα αναφορικά με την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας.

Έτσι, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει σε προπονητικό φιλικό τον Πανιώνιο στις 18:00 στο ΟΑΚΑ, ώστε οι παίκτες να κρατηθούν «ζεστοί». Χρόνο συμμετοχής ίσως πάρει ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ενώ στον αντίποδα ο Έι Τζέι Σλότερ θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

Ακόμα, ο Ιβάνοβιτς είχε την πρώτη επαφή του με τον Γκάνι Λαβάλ, στον οποίο ανέλυσε τη φιλοσοφία του και όσα περιμένει από εκείνον να προσθέσει στη front line της ομάδας του. Υπάρχει επαρκές χρονικό διάστημα ώστε ο Αμερικανός σέντερ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, καθώς στην Ευρωλίγκα θα αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο του Τop-16, ενώ στο φιλικό θα έχει την πρώτη γνωριμία με τους συμπαίκτες του.