Για τους ανερχόμενους “αστέρες” που προσπαθεί προοδευτικά, να προωθήσει ο Παναθηναϊκός, μιλάει ο Αντώνης Φώτσης στην επίσημη τηλεόραση της Ευρωλίγκα. Ο έμπειρος φόργουορντ, αναφέρεται παράλληλα στις δικές του εμπειρίες, όταν αυτός ξεκινούσε τα πρώτα του “βήματα” στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ δείχνει και τον τρόπο προσέγγισης που πρέπει να έχουν οι μεγαλύτεροι στους νεότερους παίκτες, προκειμένου να λάβουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις, στην προσπάθεια ανάδειξής τους.

Τονίζει, δε, ότι η ανέλιξή τους εξαρτάται από τους ίδιους, ενώ παράλληλα κατά τον ίδιο απαιτείται σκληρή εργασία και αφοσίωση, εφόσον επιθυμούν να πετύχουν.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Ήμουν ένας νέος παίκτης. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία από το υψηλό επίπεδο. Έμαθα όχι μόνο να παίζω σε υψηλό επίπεδο, αλλά και πως να συμπεριφέρομαι, ως επαγγελματίας. Όταν έχεις τόσο σπουδαίους παίκτες στο πλευρό σου είναι ένα μεγάλο μάθημα. Με βοηθούν πάρα πολύ, τι πρέπει να κάνω για να γίνομαι καλύτερος».

«Οι μικροί το βλέπουν περισσότερο ως παιχνίδι. Έχουν μεγαλύτερη ενέργεια και δίψα για να παίξουν, αλλά πρέπει να μάθουν πως πρέπει να κινούνται και να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι για να γίνουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Οι συμπαίκτες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες βοηθούν πολύ τους μικρότερους. Είναι πιο κοντά στα αποδυτήρια, ή εκτός παρκέ. Πηγαίνουν μαζί για φαγητό ή να πιουν καφέ. Τους πλησιάζουν καλύτερα και είναι πιο εύκολο να τους πλησιάσουν και να τους πουν τι πρέπει να κάνουν.

Υπάρχει πολύ ταλέντο, στους νεαρούς παίκτες μας. Όλα είναι στο χέρια τους, να προπονηθούν, να προσπαθήσουν αρκετά και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να γίνουν επιτυχημένοι».