Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βίκτορ Κλαβέρ, με την παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα να παίζει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του Ισπανού πάουερ φόργουορντ να πορευτεί εκ νέου με την Έλληνα τεχνικό, με τους δυο τους να έχουν συνυπάρξει και πέρυσι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Συγκεκριμένα, η Ισπανική ομάδα  αποφάσισε να πληρώσει τη ρήτρα στην Βαλένθια, η οποία είναι κοντά στα 2 εκ. ευρώ, και να κάνει δικό της τον 28χρονο αθλητή. Η ρήτρα προβλεπόταν από το γεγονός ότι ο παίκτης αγωνίζονταν στην Βαλένθια από το 2006 έως το 2012, και θα έπρεπε να καταβληθεί αν κάποια άλλη Ισπανική ομάδα ήθελε να τον κάνει δικό της.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την εξέλιξη, θεωρώντας ότι τα είχε βρει με τον παίκτη τόσο οικονομικά όσο και στο τεχνικό κομμάτι, με τον Κλαβέρ να αναγκάζει την Μπάρτσα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να τον αποκτήσει. Πλέον, ο Αργύρης Πεδουλάκης και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού μπαίνει στην διαδικασία εύρεσης άλλης λύσης, χάνοντας έναν πρωτοκλασάτο παίκτη.