Η πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν αρκετή να δώσει στον Παναθηναϊκό το ροζ φύλλο αγώνα, αφού γνώρισε την ήττα με 85-78. Τα πολλά λάθη και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ αποτέλεσαν τους δύο βασικότερους λόγους για τους οποίους οι “πράσινοι” δεν κατάφεραν να αποδράσουν από τη Μαδρίτη με ένα σπουδαίο “διπλό”. Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο, άλλωστε, στάθηκε και ο Αργύρης Πεδουλάκης με δηλώσεις του μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

Είμαστε μια καινούρια ομάδα και κάποια πράγματα ήταν αναμενόμενα. Ο αγώνας “στράβωσε” όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε με τρεις κοντούς και δεν αντιδράσαμε έξυπνα. Δεν καταφέραμε στην πίεση να περάσουμε την μπάλα στο low post και αυτό μας κόστισε”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής των “πρασίνων” για να καταλήξει λέγοντας:

“Η Ρεάλ, όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο επιθετική κι εμείς είχαμε κάποια προβλήματα. Για μένα είναι λογικό. Έχουμε παιδιά που δεν έχουν εμπειρία, που χρειάζονται χρόνο για να παίξουν σκεπτόμενο μπάσκετ. Είναι μια χαζή ήττα γιατί με τόσα λάθη και πολλά χαμένα ριμπάουντ, ο αγώνας ήταν στον πόντο. Κάναμε πολύ εύκολα λάθη και αυτό μας κόστισε πολλά”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσαρτσαρής δεν έδειξε διάθεση να δικαιολογήσει τον Παναθηναϊκό για τα πολλά λάθη. “Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάντα να νικά. Η πίεση είναι μεγάλη. Το παιχνίδι κρίθηκε στα πολλά λάθη που κάναμε, αλλά και τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης. Υπήρχε το τρακ του… πρωτάρη, γιατί η ομάδα είναι ουσιαστικά καινούρια. Δεν αναζητούμε δικαιολογίες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα, γιατί η εβδομάδα που έρχεται είναι δύσκολη. Τα ελαφρυντικά είναι για τις μικρές ομάδες”, ήταν η αρχική τοποθέτηση του πολύπειρου φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος συνέχισε τονίζοντας:

“Εμείς στην Ισπανία ταξιδέψαμε για να πάρουμε τη νίκη και ο αγώνας κρίθηκε σε δύο στοιχεία. Πρέπει ο καθένας να βρει τον ρόλο και να συνεισφέρει το λιθαράκι του, εκεί ξεχωρίζει η μεγάλη ομάδα. Προπονούμαστε, δουλεύουμε καθημερινά για να πετύχουμε κάτι καλό και θεωρώ ότι άδικα χάσαμε απόψε. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η ομάδα είναι καινούρια, ζητήσαμε μια περίοδο χάριτος, αλλά η ήττα πονάει πάντα. Όλα τα παιδιά στενοχωρήθηκαν και αυτό είναι θετικό στοιχείο για τη συνέχεια”.