Οι απουσίες (είτε μεγάλες είτε μικρές) στην προετοιμασία μεγάλων ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός, είναι ένα συχνό φαινόμενο. Άλλοτε η παρουσία διεθνών παικτών στις υποχρεώσεις των Εθνικών τους ομάδων, άλλοτε κάποιοι τραυματισμοί έχουν αναγκάσει πολλές ομάδες να μάθουν να ζουν με τις απουσίες.

Αυτό που συνέβη, όμως, φέτος στο τριφύλλι δεν έχει προηγούμενο καθώς ο Αργύρης Πεδουλάκης αναγκάστηκε να περάσει αρκετές μέρες έχοντας σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ.

Έχοντας, ήδη, μείον δύο παίκτες -αφού οι Αμερικανοί “ψηλοί” δεν πήγαν στο Καρπενήσι- το έργο του νέου προπονητή του τριφυλλιού ήταν εκ προοιμίου δύσκολο. Η συνέχεια δεν ήταν ευκολότερη, το κάθε άλλο.

Η ολιγοήμερη απουσία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη λόγω του γάμου του και, εν συνεχεία, η -επίσης ολιγοήμερη- απουσία του Βασίλη Ξανθόπουλου με αφορμή τη γέννηση του παιδιού του στέρησαν από τον Αργύρη Πεδουλάκη την ευκαιρία να δουλέψει έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τη συμμετοχή του Χάρη Γιαννόπουλου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3on3 που διεξήχθη στο Ζάππειο, τότε το απουσιολόγιο, έστω και αν ήταν για μικρό χρονικό διάστημα, μεγαλώνει αρκετά.

Προσθέστε σε αυτά και την δεκαπενθήμερη αποχή του Κώστα Τσαρτσαρή εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη τις τελευταίες ημέρες, οπότε γίνεται αντιληπτό πως ο προπονητής των “πρασίνων” δεν είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει αυτά που είχε στο μυαλό του.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό, βέβαια, είναι πως η προετοιμασία ξεκίνησε αρκετά νωρίς (13/08) έχοντας το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να “δέσει” μία τόσο καινούργια ομάδα.

Αυτό δε σημαίνει πως ο “Άρτζι” δεν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο της δουλειάς που έγινε τις τελευταίες δύο βδομάδες σε ΟΑΚΑ και Καρπενήσι, το κάθε άλλο αφού η ενέργεια και το πάθος των “πράσινων” σε κάθε προπόνηση υπερκάλυπτε κάθε απουσία. Και μετά και την προσθήκη του Χίλτον Άρμστρονγκ ετοιμάζεται να δουλέψει ακόμα περισσότερο στην αγωνιστική χημεία της ομάδας του…