Το παιχνίδι στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχει πολλές διαφορές σε σχέση με αυτό του α’ γύρου αφού ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει αρκετά από τον περασμένο Οκτώβρη, οπότε και οι δύο “αιώνιοι” συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Αυτό, άλλωστε, υποστήριξε και ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. Ο προπονητής του τριφυλλιού χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση ως… ιδιαίτερη, ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να ξεπεράσει τον σκόπελο των συνεχόμενων αγώνων.

“Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τις δύο ομάδες, ξέρουμε όλοι το χαρακτήρα που έχει. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές καταστάσεις, αλλά όχι μόνο, γιατί υπάρχουν παίκτες που θα ζήσουν για πρώτη φορά μια τέτοια ατμόσφαιρα εκτός έδρας και θα πρέπει να διαχειριστούμε και αυτό το κομμάτι. Έχουμε τέσσερα παιχνίδια σε 9 μέρες επίσης και θα πρέπει να διαχειριστούμε και αυτό ως ομάδα”, δήλωσε αρχικά ο “Άρτζι”, για να συνεχίσει λέγοντας:

“Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Μια ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός, συνέχεια εξελίσσεται, προσπαθούμε να εντάξουμε Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη σε αγωνιστικό ρυθμό μετά τα προβλήματα που είχαν. Η αναμέτρηση αυτή λοιπόν πιστεύω ότι θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτή του πρώτου γύρου. Στόχος μας είναι να δώσουμε το καλύτερο δυνατό και τα σαράντα λεπτά, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”.
 
Από την πλευρά του, ο Λάσμε υποστήριξε για το αυριανό ντέρμπι “αιωνίων”: “Είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με τον πρώτο γύρο ως ομάδα. Ήταν ο πρώτος μου αγώνας με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα ουσιαστικά τότε χτιζόταν. Πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι τώρα, έχουμε κάποιους παίκτες που δεν ήταν τότε μαζί μας, έχουμε δώσει αρκετούς αγώνες μαζί.

Το κλειδί του αγώνα είναι να παίξουμε σωστά, αλλά και δυνατά σε όλη του τη διάρκεια. Χρειάζεται επιθυμία για τη νίκη, μεγάλη προσπάθεια. Δεν μπορείς να πεις ότι θα είναι τα ριμπάουντ, ή η άμυνα, ή τα σουτ… Σε τέτοιους αγώνες πρέπει να είσαι καλός σε κάθε τομέα για να φτάσεις στη νίκη. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αναμέτρησης”.