Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Top16 δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των “πρασίνων”. Έτσι, οι υπόλοιποι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω, όπως δήλωσε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Ο προπονητής του τριφυλλιού αναφερόμενος στη “μονομαχία” με τους Τούρκους δήλωσε: “Αντιμετωπίζουμε μία γεμάτη ομάδα. Η Αναντολού Εφές μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνη, αν καταφέρει να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αντίπαλοί μας παίζουν γρήγορα είτε στο τρανζίσιον είτε σε σετ επιθέσεις. Επομένως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Θα αγωνιστούμε χωρίς τον Διαμαντίδη. Πρόκειται για μία μεγάλη απώλεια αφού συνεισφέρει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού μας: άμυνα, επίθεση, δημιουργία, εκτέλεση. Από την άλλη πλευρά, ο Σχορτσανίτης θα είναι μαζί μας, ενώ έχουμε και τον Γκιστ, ο οποίος πρέπει να αποκτήσει εμπειρία και να καταλάβει καλύτερα τη φιλοσοφία μας. Όλα αυτά ενώ παίζουμε εκτός έδρας.

Από την πλευρά του, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς υποστήριξε: “Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία σκληρή ομάδα, ενώ δεν θα έχουμε μαζί μας τον Διαμαντίδη. Επομένως, πρέπει να προσπαθήσουμε λίγο παραπάνω, γιατί πρόκειται για τον ηγέτη μας και φυσικά δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Αλλά αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και αν διευρύνουμε τις περιόδους καλού μπάσκετ, μπορούμε να παρουσιάσουμε κάτι ωραίο στην Τουρκία.

Η Αναντολού Εφές παίζει πολύ καλά στην έδρα της και θα είναι μία δύσκολη αποστολή για εμάς. Βασίζονται πολύ στον Φάρμαρ και τον Βούγιασιτς, στη δημιουργία και το επιθετικό ταλέντο που έχουν και ασφαλώς αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος: να ελαττώσουμε όλες αυτές τις παραμέτρους του παιχνιδιού τους. Διαθέτουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, έτσι δεν μπορούμε να πούμε πως αν περιορίσουμε έναν θα κερδίσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για σαράντα λεπτά προκειμένου να πάρουμε τη νίκη”.

Τέλος, μιλώντας από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” λίγη ώρα πριν την αναχώρηση της “πράσινης” αποστολής, ο Γιόνας Ματσιούλις είπε: “Στόχος μας είναι η νίκη. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς η Έφες είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και επιπλέον στην έδρα της παίρνει δύναμη από τον κόσμο της και γίνεται ακόμη καλύτερη.

Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να πάρουμε τη δεύτερη νίκη μας στο Top16. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όπως και ότι έχουμε ουσιαστικά δύο νέους παίκτες στην ομάδα με τον Καπόνο και τον Γκιστ. Και οι δύο όμως έδειξαν ήδη ότι μπορούν να μας βοηθήσουν και στην άμυνα και στην επίθεση, οπότε πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν και αυτή τη φορά”.