Το πρώτο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δίνει αύριο (Δευτέρα 21/10, 19:15, ΔΤ) ο Παναθηναϊκός ο οποίος και για τη 2η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ φιλοξενεί τον Πανελευσινιακό. Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με την απουσία του Ρόκο Λένι Ούκιτς, στον οποίο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δόθηκε χρόνος ξεκούρασης. 

Ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε: “Ένας ακόμη αγώνας μας περιμένει και αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά που είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, που δεν έχουν ακόμη τις σωστές αναπνοές, κυρίως εξαιτίας τραυματισμών. Θέλουμε να βρούμε ένα ρυθμό, να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα και γι΄ αυτό αυξάνουμε και την ένταση των προπονήσεων, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο”.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, τόνισε: “Προερχόμαστε από δύο ήττες και δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις.  Η αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό είναι η πρώτη φετινή στο γήπεδό μας. Η νίκη είναι δεδομένο πως είναι το ζητούμενο, αλλά θέλουμε παράλληλα να δείξουμε και σημάδια βελτίωσης, να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο παρκέ. Και επίσης, το ότι “θεωρητικά είμαστε καλύτεροι”, θέλουμε να το δείξουμε και στο παρκέ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε καθημερινά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε”.

Οι αριθμοί

Ο δικός του αριθμός, το 8, ακολουθεί τον Μάικ Μπατίστ και σε δύο στατιστικά στοιχεία ενόψει της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΟΠΑΠ. Χρειάζεται λοιπόν 8 πόντους για να φτάσει στην 25η θέση των σκόρερ και 8 εύστοχα δίποντα για να φτάσει στην 6η θέση της σχετικής λίστας. Επίσης, απέχει μόλις 5 ριμπάουντ από τα 500 στην καριέρα του.

Τα δικά του ρεκόρ έχει και πάλι να περιμένει ο Δημήτρης Διαμαντίδης: Θέλει 12 ριμπάουντ για τα 1723, αριθμός που θα τον οδηγήσει στην 4η θέση της σχετικής λίστας, ως συγκάτοικο με τον Ουόλτερ Μπέρι. Επίσης, θέλει 4 εύστοχα τρίποντα για να φτάσει τα 500 και 6 για να μείνει μόνος 5ος στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.

Τους δικούς τους αριθμούς “κυνηγούν” ο Αντώνης Φώτσης και ο Μάικ Μπράμος. Ο Φώτσης θέλει 2 τάπες για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ντίνο Ράτζα (123)  και 1 εύστοχο δίποντο για τα 400. Ο Μπράμος χρειάζεται τρία εύστοχα τρίποντα για να κάνει τη δική του… κατοστάρα στη σχετική λίστα.

Προϊστορία

Πέρυσι συναντήθηκαν για πρώτη φορά Παναθηναϊκός και Πανελευσινιακός στο παρκέ. Και στις δύο αναμετρήσεις, στο ΟΑΚΑ και την Ελευσίνα, νικητές αναδείχθηκαν οι “πράσινοι”.

2012-13 Παναθηναϊκός-Πανελευσινιακός 95-68, 77-59