Για τα Τρίκαλα αναχωρεί σήμερα (Κυριακή 27/10) οδικώς από το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός , προκειμένου να αντιμετωπίσει αύριο (28/10, 17.00, NovaSports) εκτός έδρας την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής της Basket League OΠΑΠ. Στόχος του τριφυλλιού είναι όπως πάντα η νίκη, η οποία θα είναι και ιδιαίτερη, εφόσον επιτευχθεί, καθώς θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τις 600 νίκες στην Basket League ΟΠΑΠ.

Oι “πράσινοι” έχουν δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση 730 αγώνες και έχουν 599 νίκες. Από αυτές οι 462 έχουν σημειωθεί στην κανονική περίοδο και οι 137 στα play offs. Δεν είναι όμως αυτοί οι μόνοι αριθμοί που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό στην αυριανή αναμέτρηση.

Τα ρεκόρ του αρχηγού

Οι αριθμοί πράσινων αποχρώσεων έχουν να κάνουν με τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην καριέρα του, αποδεικνύοντας παράλληλα το πολυδιάστατο του παιχνιδιού του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης λοιπόν, απέχει μόλις ένα τρίποντο από τα 500 στην Basket League ΟΠΑΠ και θα είναι ο μόλις έκτος παίκτης που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στην ιστορία της. Θέλει 8 ριμπάουντ για να φτάσει τα 1723 στην τέταρτη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ στην Basket League ΟΠΑΠ. Και μοιράζοντας 11 ασίστ, θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας που θα φτάσει τις 1700.

Η προπόνηση

Ο Παναθηναϊκός προπονήθηκε σήμερα στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ και αναχωρεί αμέσως μετά για τα Τρίκαλα. Στην αποστολή δεν θα βρίσκεται ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, στον οποίο θα δοθεί και πάλι χρόνος για ξεκούραση. Αντίθετα, στην αποστολή θα συμπεριληφθεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.