Ωρα αποφάσεων για Παππά λοιπόν στον Παναθηναϊκό που μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση για την παραμονή του ή όχι στους πράσινους. Ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει ότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό αλλά με την προυπόθεση ότι θα αισθάνεται απόλυτα χρήσιμος και να είναι πρωταγωνιστής ουσιαστικά. Άλλωστε στα 28 του έχει το καλυτερό του συμβόλαιο μπροστά του.

Παρόλα αυτά η παραμονή του δεν είναι σίγουρη για πολλούς λόγους. Και αυτό έχει να κάνει με το τι θέλει βασικά από αυτόν ο προπονητής του. Ο Παππάς είναι πάντα μια αμφιλεγόνενη προσωπικότητα, ένας δύσκολος για διαχείριση αθλητής, αλλά με τεράστιο ταλέντο στο σκοράρισμα και μια ηγετική φυσιογνωμία κάτι που σπανίζει πλέον. Και γι αυτό στον ΠΑΟ κατά καιρους ήταν έτοιμος να γίνει ο ηγέτης καθώς έβγαινε μπροστά στα δύσκολα. Φέτος κάπως έτσι πήγε η σεζόν, αλλά η άφιξη του Τζέιμς προς το τέλος τον έβγαλε από το ρυθμό του, χάλασε ο ψυχισμός του και παραγωνίστηκε παίζοντας μόλις κάτι τρίλεπτα σε δύο τελικούς. Και στον τελευταίο όταν φορτώθηκε με φάουλ ο Καλάθης με το ματς στα ίσα μπήκε και το καθάρισε και γνώρισε την αποθέωση και πάλι.

Ο ίδιος είπε τι θέλει και το οικονομικό είναι το τελευταίο. Μην ξεχνάμε ότι έχει και το προνόμιο να είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στο λιμάνι και να τον θέλουν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού επειδή τον λένε μάγκα και της φιλοσοφίας τους εξ αυτού. Και επειδη δένεται και με την εξέδρα και παίζει με πάθος. Τι περιμένει λοιπόν; Βασικά να μιλήσει στις επόμενες μέρες με την ομάδα του και βασικά να μιλήσει με τον Πασκουάλ και να δει αν ο Ισπανός τον θέλει για βασικό ρόλο ή απλά να είναι ένα κομματι του ρόστερ. Ο ιδιος θέλει να αισθάνεται την πίστη προς αυτόν για να κάνει αυτά που θέλει.

Θεωρώ ότι αν μείνει ο Τζέιμς ο Παππάς θα φανταστεί τον ρόλο του και θα αποχωρήσει. Αν όμως ο Αμερικανός φύγει – κάτι που δείχνει και το πιθανότερο – δύσκολα θα έρθει παίκτης με τόση επιθετικότητα στο παιχνίδι και ατομικότητα και άρα και χρόνο λόγω ονόματος και συνεπώς ο Παππάς θα έχει ένα γεμάτο 20λεπτο (και πρωταγωνιστικό). Και έτσι θα παραμείνει, αφού θα ξέρει ότι ανάλογα και με την δική του δουλειά θα πάρει το χρόνο που θέλει .Ο ΠΑΟ κανονικά καθότι ο Παππάς είναι και Έλληνας και δεμένος με τον κόσμο, θέλει να κρατήσει τον παίκτη και επειδή και ο Τζέιμς είναι ακριβότερος και δεν χωράνε και οι δύο θα πρέπει να πάρει την αποφασή του. Είναι και θέμα Πασκουάλ βέβαια πόσο εκτιμά στην πράξη τον Παππά που πάντως με τα τελευταία δεδομένα είναι κοντά στην παραμονή και με σημαντικό ρόλο στο νέο ρόστερ.