Μπορεί μόλις πριν από λίγες ώρες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να ανακοίνωσε την απόκτηση ενός πρώην ΝΒΑερ, του Mario Hezonja, τινάζοντας τα αισθήματα ευφορίας του φίλαθλου κοινού του στα ύψη, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός παίκτης του «τριφυλλιού» με μακρά θητεία στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ της υφηλίου, αφού και ο Shelvin Mack αγωνίστηκε εκεί για περίπου 10 χρόνια.

Αυτό που δεν έχει όμως, τονιστεί αρκετά από τα ελληνικά μέσα στις επόμενες της μεταγραφής του Κροάτη στιγμές είναι το γεγονός πως οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες και στο ΝΒΑ -πέραν του Παναθηναϊκού!

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2017-2018, που ήταν η τρίτη και η τελευταία του Super Mario στη Florida, o Shelvin Mack υπογράφει ως ελεύθερος με τους «Μάγους» του Orlando, όπου θα ήταν ουσιαστικά ο τρίτος τη τάξει PG -πίσω από τους Elfrid Payton και DJ Augustin.
Εκεί, υπήρχε ήδη, όπως αναφέρθηκε, η 5η επιλογή του Draft του 2015, ο Mario Hezonja, που δεν είχε πια την αξιοπιστία της ομάδας, έπειτα από δύο μάλλον μέτριες για τις προσδοκίες των Magic σεζόν.

Μαζί θα έπαιζαν εν τέλει για έναν ολόκληρο χρόνο, και μαζί θα συνεργάζονταν για 17 πόντους, 6.5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά παιχνίδι, και γενικότερα θα ανέπτυσσαν άμεσα χημεία εντός του παρκέ!

 

 

 

 

Στο παρακάτω βίντεο με όλα τα καρφώματα του Κροάτη Forward από την εν λόγω χρονιά, ο Shelvin Mack του χαρίζει ουσιαστικά 5 ασίστ!

Το ακριβές λεπτό των συνεργασιών:

02:46, 04:30, 04:56, 05:55, 06:30

 

 

 

Μετά το τέλος της σεζόν, αμφότεροι αποχώρησαν από τον οργανισμό, με τον μεν Mack να υπογράφει με τους Memphis Grizzlies στην -όπως όλα έδειξαν- τελευταία του χρονιά στο ΝΒΑ, ενώ ο δε Hezonja υπέγραψε αντί 7 εκ. δολ. με το ιστορικό σωματείο των Knicks της Νέας Υόρκης.

Δύο χρόνια μετά, σμίγουν ξανά, αυτή τη φορά με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, τα πράσινα, να αντικαθιστούν τα μπλε και τα άσπρα των Orlando Magic!