Πριν από ακριβώς 24 χρόνια, ο Παναθηναϊκός «σόκαρε» το παγκόσμιο μπασκετικό γίγνεσθαι με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ντομινίκ Ουίλκινς. Οι «πράσινοι» είχαν γνωστοποιήσει την μεταγραφή με μία λιτή ανακοίνωση με την διαδικασία βέβαια των διαπραγματεύσεων να «τραβάει» για αρκετό καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μεταγραφικό «μπαμ» στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο «Human Highlight Film» είπε το μεγάλο «ναι» μετά από μία εξωπραγματική πρόταση των αδελφών Γιαννακόπουλων που ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια δολάρια. Ο τέως σούπερσταρ των Ατλάντα Χοκς έκανε το ταξίδι στην Ευρώπη, μετά από μεγάλο «ψηστήρι» της διοίκησης του Παναθηναϊκού.

Στις 12 Αυγούστου 1995, η τεράστια μεταγραφή πήρε επίσημες …διαστάσεις.«Το ΤΑΚ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον αθλητή Ντομινίκ Γουίλκινς» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση 12 λέξεων του Παναθηναϊκού, με την οποία γνωστοποιούσε την υπογραφή ενός πολύπλοκου και πολυσέλιδου συμβολαίου.

Ο Ουίλκινς αγωνίστηκε στην Ελλάδα για μία σεζόν ολοκληρώνοντας την χρονιά με την κατάκτηση της πρώτης Ευρωλίγκα από το σύλλογο στο Παρίσι όντας και MVP του Final-Four.