Ο Peyton Siva βρίσκεται πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να φορέσει τα χρώματα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αναζητά λύση στη θέση του «1», μιας και ο Jovic δείχνει ότι δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του και η σεζόν οδεύει προς κρίσιμη καμπή.

Τον Αμερικανό guard τον γνωρίσαμε στην Alba, ενώ είχε προηγηθεί η συνύπαρξη του με τον Rick Pitino στο Louisville, όπου κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο NCAA το 2013.

Ωστόσο ο Siva έχει περάσει πολλά και η ιστορία της διάσωσης του πατέρα του από την αυτοκτονία, τον σκληραγώγησε και είναι σημείο αναφοράς για την πορεία του ως άνθρωπο, αλλά και ως αθλητή.

Στην Αμερική μεγάλωσε στο Seattle και σε κακόφημες γειτονιές με ναρκωτικά, αλκοόλ και διάφορα άσχημα πράγματα, που μπορούν να σε παρασύρουν, αν δεν σε καθοδηγήσουν σωστά οι γονείς σου.

Άλλωστε ο πατέρας του, Peyton Siva senior, είχε μπλέξει σε συμμορία και είχε εθιστεί στο ποτό και τα ναρκωτικά, αλλά ο Peyton Siva junior είχε αποφασίσει να τον σώσει και να τον φέρει ξανά κοντά του.

Έτσι ο μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού οδήγησε 13 ετών και χωρίς δίπλωμα φυσικά, παίρνοντας το αμάξι του μεγάλου αδερφού του, Dodge, με σκοπό να ψάξει να βρει τον πατέρα του, ο οποίος είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο μικρός της οικογένειας έμαθε στοιχεία από τη μητέρα του, για να βρει τα ίχνη του πατέρα του και έφυγε μέσα στη νύχτα για να τον βρει. Ο πατέρας του ήταν απών, δεν είχε σταθεί στην οικογένεια του, όντας μπλεγμένος με τη φυλακή και τις πολλαπλές καταχρήσεις.

Ο Siva junior βρήκε τον πατέρα του το 2003, με ένα όπλο στο χέρι και τον ρώτησε «Τι κάνεις εδώ;» για να πάρει την απάντηση «Ήρθα να σε πάρω, πατέρα.» Ο Siva Senior μπήκε στο αμάξι και ο μικρός γιος του, όπως διηγείται σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε Μέσα των ΗΠΑ, ανέφερε:

«Μπαμπά, ξέρω ότι με αγαπάς και ξέρω ότι θα έκανες τα πάντα για να είσαι εκεί για μένα», Σε χρειάζομαι πραγματικά αυτή τη στιγμή».

«Μου έσωσε τη ζωή. Τα χρωστάω όλα σε αυτόν. Είχε τόση μεγάλη δύναμη ψυχής και ήρθε να με βρει 13 ετών, οδηγώντας χωρίς δίπλωνα. Είναι η αγάπη μου και δεν θα τον αφήσω ποτέ.» αποκρίνεται ο πατέρας Siva σε άλλες συνεντεύξεις, αναφερόμενος στη διάσωση του γιου του από το να πράξει το απονενοημένο διάβημα.