Θετική εξέλιξη, όσο αυτό είναι δυνατόν φυσικά, φαίνεται πως θα έχει η κατάσταση της υγείας των Aleksander Balcerowski και Luca Vildoza του Παναθηναϊκού μετά και τους τραυματισμούς τους με τα χρώματα των Πολωνίας και Αργεντινής, αντίστοιχα, στο Προ-Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά.

Ο μεν Balcerowski, που προσγειώθηκε άτσαλα με τη μέση του στο παρκέ κόντρα στη Βοσνία στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, είναι ήδη καλύτερα και έχει αποφύγει κάθε κίνδυνο παρά την τρομακτική στη θέασή της πτώση του το απόγευμα της Κυριακής (20/8).

Απο την άλλη μεριά, ο Αργεντινός γκαρντ υπέστη μυοπεριτονιακή συλλογή στο επίπεδο του προσαγωγούς κόντρα στη Χιλή, όπως αναφέρει η ίδια η Εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά είναι πολύ πιθανό να προλάβει τον αποψινό (21/8) τελικό στη ζώνη της Αμερικής κόντρα στις Μπαχάμες.

Αν υπολογίσει κανείς πάντως τους Κώστα Αντετοκούνμπο, Mathias Lessort και Ιωάννης Παπαπέτρου, που έχουν χάσει σημαντικά χρονικά διαστήματα αυτό το καλοκαίρι, η φετινή σεζόν δεν έχει αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο για τους πράσινους, οι οποίοι ωστόσο είναι μέσα στην ατυχία τους τυχεροί καθώς έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής κάτι το πολύ σοβαρό.