Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε στο Μιλάνο λυγίζοντας από την τοπική Armani με 75-54 ξεκινώντας με ήττα τη διαβολοβδομάδα του στην EuroLeague…

Στην πρώτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός σε κάθε μήκος και πλάτος του παρκέ στο Μιλάνο, και με μπροστάρη τον Daryl Macon κατάφερε να είναι άκρως ανταγωνιστικός κόντρα σε μια σαφώς ανώτερη ομάδα.
Το «τριφύλλι» κυκλοφόρησε άρτια τη μπάλα και είχε τρομερό διάβασμα στο low post -κυρίως με τον Κασελάκη– με αποτέλεσμα να βρει πολλές ελεύθερες όψεις (4 ασίστ σε 7 καλάθια/ 4-6 τρίποντα) και να κρατήσει ζωηρό τον ρυθμό του και επιθετικά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η άμυνα της ελληνικής ομάδας παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα στην περιφέρεια, αλλά οι γηπεδούχοι με κύριο πρωτεργάτη τον Melli κατάφεραν να βρουν πολλές λύσεις στο ζωγραφιστό (71% δίποντα, 3 κερδισμένα φάουλ για βολές) και να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (33-29) χάρις σε 2 ζευγάρια βολών από τον πρώην ΝΒΑερ και τον Shields.

 


 

Mετά την ανάπαυλα όμως, ο Παναθηναϊκός… εξαφανίστηκε, με την Armani να εκκινεί με ένα τρομερό 12-0 την τρίτη περίοδο κρατώντας την ελληνική ομάδα στο απόλυτο 0 για 5 ολόκληρα λεπτά, ξεφεύγοντας έτσι με 45-29 στο 25′ έπειτα από τρίποντο του Hall από τη δεξιά γωνία.
Το «τριφύλλι» όμως έβγαλε αντίδραση στην άμυνα και επιτέλους βρήκε λύσεις στην επίθεση, όπου σκοράροντας σε 3 σερί επιθέσεις κατάφερε με ελεύθερο τρίποντο του Evans από την κορυφή να μειώσει στους 8 λίγο αργότερα -αναγκάζοντας τον coach Messina να καλέσει τάιμ άουτ εσπευσμένα.
Οι Ιταλοί όμως, πετύχαιναν το ένα δύσκολο σουτ μετά το άλλο (5 πόντοι ο Hines απέναντι στον Evans) και ξέφυγαν ξανά με 16 (53-37) στο 28′ αλλά και με 17′ ένα λεπτό αργότερα -φτάνοντας παράλληλα και τους 20 πόντους από λάθη αντιπάλου!

Στην τέταρτη περίοδο, η αρμάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρήκε γρήγορα 7 πόντους στα πρώτα 2 λεπτά και μείωσε μέχρι και τους 10 (59-49), αλλά λογάριασε χωρίς τον Hall, που με 4 σερί καλάθια έφτασε τους 19 πόντους (career high) «σκοτώνοντας» όποια όνειρα ανατροπής με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο…

Tα δεκάλεπτα: 15-19, 33-29, 57-42, 75-54

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ.