O Εrgin Ataman μίλησε στο «BeINsports» και έκανε αναδρομή στην πρόσφατη θητεία του στην Efes, λέγοντας ότι σκέφτηκε να παραιτηθεί όταν οι περυσινοί πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν με 42 πόντους στον ημιτελικό από την Fener. Στην συνέχεια ανέφερε ότι τελικά άλλαξε γνώμη, καθότι απέμεναν μόλις λίγες μέρες για την ολοκλήρωση της σεζόν, επομένως θα έκανε ότι καλύτερο δυνατό για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μετά την ήττα με 42 πόντους διαφοράς από τη Φενέρμπαχτσε (σ.σ. πρώτος ημιτελικός), σκέφτηκα να παραιτηθώ. Θα είχα παραιτηθεί εάν το ματς ήταν 1,5 μήνα πριν, αλλά πίστευα ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε την κατάσταση και γι’ αυτό δεν το έκανα. Δεν μπορούσα να αποχωρήσω και να εγκαταλείψω τις προσπάθειες που έκαναν όλη τη χρονιά, περίπου 3-4 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η σεζόν», ενώ έκλεισε λέγοντας: «Ελπίζω την επόμενη χρονιά ο τελικός της Ευρωλίγκας να είναι ανάμεσα στην Εφές και τον Παναθηναϊκό».

Aναφορικά με τα μεταγραφικά είπε: «Είμαστε σε επαφή με πολύ σημαντικά ονόματα της Ευρωλίγκας, πάμε να πάρουμε τουλάχιστον 2-3 αστέρες»!

Για τον Ολυμπιακό είπε: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα έχουν… άγχος που ήρθα, αλλά έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου. Επίσης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα… ανησυχεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό»