Τις δηλώσεις του στη Media Day εν όψει του αγώνα με την Zalgiris Kaunas για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα έκανε ο Ergin Ataman, ο οποίος στάθηκε στη μεταγραφή του Kendrick Nunn και το χρόνο προσαρμογής του στην ομάδα.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τα «θέλω» της Ζαλγκίρις μετά το αρνητικό σερί της και την αναμέτρηση με το «τριφύλλι»: «Όλοι στην Euroleague, όλες οι ομάδες, θέλουν να νικούν. Δεν έχει σημασία αν έρχεσαι από τρεις ήττες σερί ή δύο διαδοχικές νίκες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα. Ο Έβανς είναι ο βασικός της σκόρερ, αλλά και ο Ντίμσα μπορεί να σκοράρει, όπως και ο Σμιτς. Επίσης, ο Ουλανόβας είναι πάντα ένας επικίνδυνος παίκτης. Παίζουν για μια διετία με σχεδόν ίδιο ρόστερ. Ξέρουν πώς να παίζουν μαζί. Δεν έχουν σημασία τα προηγούμενα αποτέλεσμα. Προέρχονται από ήττες, αλλά για παράδειγμα έχασαν στην έδρα της Εφές στην παράταση. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς».

 

Για αυτά που κρατάει μετά την νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου: «Το θετικό στο παιχνίδι με την Άλμπα είναι πως επιθετικά παίξαμε πολύ καλά. Κυκλοφορήσαμε την μπάλα, βρήκαμε καλά σουτ. Μοιράσαμε πολύ σωστά την μπάλα. Αμυντικά το ματς με την Άλμπα μας έδειξε πως πρέπει να βελτιωθούμε. Όμως, δείξαμε σπουδαίο χαρακτήρα στο παιχνίδι με τον Άρη αμυντικά. Τώρα έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια, πρέπει να είμαστε επιθετικοί και σκληροί. Φυσικά, η άμυνα είναι πάντα το “κλειδί”. Δεν μπορείς να βάζεις πάντα 99π., όπως κάναμε στο Βερολίνο, το “κλειδί” θα είναι η άμυνα».

 

Για την προσαρμογή του Κέντρικ Ναν: «Ακόμα και αν πάρεις στην ομάδα τον Στεφ Κάρι ή τον Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε μία εβδομάδα ή σε δέκα μέρες. Δεν είναι εύκολο ούτε για τον παίκτη, ούτε για την ομάδα, να τον βάλει στο σύστημα. Ο Ναν είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, αλλά θέλει χρόνο για να μπει στην ομάδα, να καταλάβει τι χρειάζεται. Μετά θα μας βοηθήσει πολύ».