Τι και αν προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές, ο Παναθηναικός ηττήθηκε από τη Baskonia με 75-73 στο τέλος του παιχνιδιού. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Moneke με 20 πόντους ενώ από πλευράς ηττημένων διακρίθηκε ο Nunn με 25.

Ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Παναθηναικό να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του αλλά να είναι άστοχος με αποτέλεσμα οι Βάσκοι να προηγούνται με το ισχνό 13-12. Η αστοχία συνεχιζόταν και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Lessort να έχει ήδη δύο φάουλ. Στα μέσα της περιόδου όμως, Nunn και Grand έδωσαν ενέργεια στην ομάδα και έδωσαν στους Πράσινους προβάδισμα έξι πόντων (22-28) με τη διαφορά 1,5 λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους να πηγαίνει στο +9 (24-33) και σε διψήφια επίπεδα με τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Nunn.

Στο δεύτερο μέρος, οι Πράσινοι μπήκαν με την ίδια όρεξη και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να τελειώνει τις φάσεις προηγήθηκαν με +14 (30-44). Με ένα μικρό όμως σερί οι Βάσκοι και σε συνδυασμό με τη χαλαρή άμυνα της περιφέρειας του Παναθηναϊκού μείωσαν στους οκτώ. Ο Σλούκας όμως ήταν αυτός που έδωσε ανάσα στην ομάδα του με τρίποντο. Ο Sedekerskis όμως από πλευράς Baskonia ήταν αυτός που ηγούταν και μείωνε τη διαφορά. Μάλιστα, ο Moneke σχεδόν στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου μείωσε στους τρεις (50-53). Στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, Σλούκας και Nunn πήραν το όπλο τους και έδωσαν ανάσα εννέα πόντων. Ο Moneke όμως απάντησε και πάλι και με δικές του ενέργειες έφερε τη Baskonia στο -3 και λίγα δεύτερα μετά ο ίδιος έφερε το ματς στα ίσια. Το σκορ ήταν στο 73-73 με τη Baskonia να έχει την τελευταία επίθεση. Ο Μακενταιρ ευστόχησε σε μεγάλο δίποντο 0,9” πριν το τέλος και ο Μήτογλου αστόχησε σε ένα φαινομενικά δύσκολο σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.