O παλαίμαχος σέντερ του Παναθηναϊκού, Mike Batiste, αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο podcast «The Crossover» του Joe Arlauckas. Ο 43χρονος Αμερικανός, ο οποίος εργάζεται στο τεχνικό τιμ των Orlando Magic χαρακτήρισε «αδελφό» τον  «V-Span» και τόνισε ότι ο Σπανούλης του έδωσε την περίφημη «Big Mike mentality», που τον χαρακτήριζε ως παίκτης.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του o Batiste είχε μιλήσει για την μυθική ομάδα του Παναθηναϊκού την σεζόν 2006-07, η οποία σάρωσε τα πάντα και έκανε το triple-crown.

Στο 2ο μέρος ο Batiste μίλησε για την θητεία του στο τριφύλλι, για τους Ελληνες, αλλά στάθηκε και στον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Mike Batiste είπε αρχικά:

«Οι δύο πρώτοι τίτλοι μου ήρθαν με δύο πόντους διαφορά. Αυτό είναι μια κατοχή, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αυτό είναι το do or die. Όταν παίζεις σε τέτοια παιχνίδια, όλα μετράνε. Βλέπεις μια μπάλα προς διεκδίκηση στο παρκέ; Πρέπει να την πάρεις. Αν μια μπάλα είναι 50/50, πρέπει να την πάρεις. Οοι γκαρντ πρέπει να έρθουν και να πάρουν αυτά τα ριμπάουντ. Αυτά τα μικρά πράγματα. Ο τρόπος που κάνεις σκριν για να ανοίξεις χώρο. Όλα αυτά μετράνε για να νικήσεις με δύο πόντους. Και χρειάζεσαι τόσους για να νικήσεις».

Για τον Παναθηναϊκό και τους Έλληνες τόνισε:

«Έχω βαθιά αγάπη για τους Έλληνες, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό. Νιώθω βαθιά αγάπη για τους Έλληνες. Σε κάθε βήμα μου ένιωθα ότι περπατούσα σε ένα σύννεφο. Αλήθεια. Ένιωθα ότι ήταν ό,τι πιο κοντινό σε ουρανό. Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο από αυτό».

Για τον Βασίλη Σπανούλη ανέφερε:

«Αν κοιτάξεις το ρόστερ όταν έφυγε ο Σπανούλης, υπήρχαν πολλοί παίκτες με μεγάλο «εγώ» σε εκείνη την ομάδα. Δεν είναι κακό αυτό. Ο Μπίλι είδε καλύτερη προοπτική. Και κοιτώντας την επιλογή του… πήρε δύο τίτλους back to back. Αλλά έμεινα λίγο. Ήμασταν φίλοι, τα κάναμε όλα μαζί. Ήταν ο πιο κοντινός μου φίλος στην ομάδα. Ήταν ο συγκάτοικος μου, μου έδωσε την «Big Mike mentality». Με έκανε να μην φοβάμαι. Το παιχνίδι όμως είναι δουλειά και ήξερα ότι κάτι θα γίνει. Πάντως ήμουν χαρούμενος για εκείνον. Σίγουρα ήταν περίεργο, ήταν αδελφός μου, έπρεπε να αλλάξω. Ήταν τόσο περίεργος να τον βλέπω με άλλα χρώματα».

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ MIKE BATISTE