Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη έναν αγώνα ήταν αποκαρδιωτικός από το πρώτο κιόλας, δεκάλεπτο, με συνέπεια να ηττηθεί δια περιπάτου κι από την ελλιπή Bayern (84-68) . Με αυτόν τον τρόπο το “τριφύλλι” έπεσε στο 6-11, γνώρισε το πέμπτο του διαδοχικό ανεπιτυχές αποτέλεσμα και εξακολουθεί να βρίσκεται σε αγωνιστική κι όχι μόνο κρίση, την ώρα που το σύνολο του Trinchieri τον έπιασε στο 6-11 και συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει για να καταλάβει την όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στην βαθμολογία.  Μακράν κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Rubit με 23 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Gillespie και Hunter με 10 πόντους έκαστος και 10 και εννιά ριμπάουντ αντίστοιχα. Από την πλευρά των ηττημένων πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Bacon (ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά του αγώνα) με 18 πόντους, την στιγμή που επίσης διψήφιοι ήταν και οι Williams και Wolters με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Οι δύο “μονομάχοι” προσπαθούσαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, χωρίς καμία από αυτές να τα καταφέρνει, κάτι που ήταν φανερό και από το ισόπαλο σκορ (4-4). Στα επόμενα λεπτά η αποτελεσματικότητα στην επίθεση αυξήθηκε , με τους Βαυαρούς να παίρνουν ένα μικρό πλεονέκτημα της τάξης των τριών πόντων (12-9), χάρις στην πολύ καλή εικόνα του Rubit (5 πόντοι). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο στο μπροστά μέρος του παρκέ και σε συνδυασμό με την αποτελεσματική τους άμυνα έφτασαν στο +8 (17-9), την ώρα που ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με εξαιρετικό τρόπο (21-11).

Όσο καλό ήταν στο μπροστά μέρος του παρκέ το “τριφύλλι” τόσο ευάλωτο ήταν στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Trinchieri να διατηρούν με άνεση τα ηνία της αναμέτρησης (28-17). Βέβαια το συγκρότημα του Radonjic έβγαζε σταδιακά σφυγμό και πλησίασε στους επτά (30-23), εντούτοις η χαρά των παικτών του “τριφυλλιού” κράτησε μόλις για λίγο, καθώς η Bayern αποσπάστηκε εκ νέου με 11 (36-25). Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα για την ελληνική ομάδα, διότι οι γηπεδούχοι πήγαν στην ανάπαυλα με αέρα 15 πόντων (43-28), χτυπώντας αρκετά κοντά στο καλάθι.

O Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο συγκεντρωμένος στα μετόπισθεν στο δεύτερο μέρος, αφού κράτησε χωρίς πόντο για 3,5 λεπτά τους Βαυαρούς, όμως η μέτρια επιθετική του λειτουργία δεν του επέτρεψε να κλείσει την ψαλίδα κάτω από τους 10 πόντους (43-32). Πάντως για ακόμη μία φορά η αρμάδα του Trinchieri κυριάρχησε πλήρως στην συνάντηση κι έκανε ένα 6-0 για το 49-32, βάζοντας ακόμη δυσκολότερους και περισσότερους γρίφους στους πολύ δυσλειτουργικούς “πρασίνους”. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν για ακόμη μία φορά να επανέλθουν (55-43), αλλά το φίνις της τρίτης περιόδου ήταν εφιαλτικό (61-44).

Η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων αυξανόταν προϊόντος του χρόνου, με τους Βαυαρούς να βρίσκουν ένα έμμεσο κι ένα άμεσο τρίποντο για το +21 (67-46). Με τον Bacon να παίρνει για πρώτη φορά στον αγώνα μπρος οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να περιορίσουν την έκταση της ήδη πολύ μεγάλης διαφοράς (71-57), ωστόσο η ικανοποίηση των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν πάλι πρόσκαιρη αφού με ένα ωραίο καλάθι του Bonga οι Γερμανοί ξέφυγαν με 18 (78-60). Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι δραματικά κι οι ¨πράσινοι” γνώρισαν την τρίτη διαδοχική τους βαριά ήττα (πέμπτη γενικά) στην διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44, 84-68

Δείτε τα στατιστικά εδώ