Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε για ακόμα φορά μακριά από την Ελλάδα και το ΟΑΚΑ στην EuroLeague, γνωρίζοντας μια άνετη ήττα από την CSKA Moscow στη Ρωσία με 77-97, πέφτοντας έτσι στο 3-10 στη φετινή διοργάνωση, αφού δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της βραδιάς να περιορίσει την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων από την περίμετρο.

Η «ρωσική αρκούδα» ήταν πριν τον εν λόγω αγώνα η 7η καλύτερη ομάδα της τρέχουσας σεζόν εκτελώντας με 35% από μακρινή απόσταση.
Σήμερα όμως, το… παραέκανε κόντρα στο ανήμπορο να αντιδράσει «τριφύλλι», που μπερδεύτηκε αρκετές φορές στις αλληλοκαλύψεις αφήνοντας εκτεθειμένες τις γωνίες του -κάτι που πλήρωσε άμεσα οικτρά.

Ουσιαστικά, η αρμάδα του Δημήτρη Ιτούδη ευστόχησε στα 14 από τα 28 τρίποντα που επιχείρησε ανεβαίνοντας από το 35% στο εξωπραγματικό 50% (άνοδος 15%), ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο ασταμάτητη με 9-14 τέτοια σουτ (64% ευστοχία), απαγορεύοντας ουσιαστικά στους «πράσινους» να πλησιάσουν στο σκορ είτε με τα ήδη αναφερθέντα αμαρκάριστα τρίποντα είτε με κάποια εξαιρετικά δύσκολα -παίρνοντας ουσιαστικά τους 27 από τους 53 της πόντους στο πρώτο 20λεπτο από την περίμετρο (το 51% τους δηλαδή)!

Οι κύριοι… δήμιοι του οργανισμού του Δημήτρη Πρίφτη, που δέχθηκε σήμερα τους περισσότερους πόντους στα μετόπισθεν φέτος, ήταν δύο φημισμένοι μεν σουτέρ αλλά μετρίως εύστοχοι φέτος.

Αρχικά, ο Semen Antonov μετρούσε μέχρι τον αποψινό αγώνα μόλις 1 εύστοχο τρίποντο σε 12 απόπειρες σε EuroLeague και VTB United League (1% ευστοχία), αλλά σήμερα πέτυχε 4 τρίποντα σε 6 απόπειρες (67% ευστοχία), βιώνοντας πιθανότατα το κορυφαίο του παιχνίδι με τη φανέλα της «αρκούδας» καλύπτοντας κάτι περισσότερο από επάξια το κενό του Tornike Shengelia.

Επιπρόσθετα, ο Alexey Shved σίγουρα είναι ένας σεσημασμένος σουτέρ και σκόρερ από τη στιγμή που επέστρεψε από το ΝΒΑ στη Γηραιά Ήπειρο και την πατρίδα του, αλλά η αλήθεια είναι πως έχει εκκινήσει ιδιαίτερα μέτρια για το επίπεδό του τη σεζόν, μετρώντας (από την επιστροφή του) career low σε πόντους (10), προσπάθειες για 3 (4) αλλά και ποσοστά ευστοχίας από την περίμετρο (32%).
Ωστόσο, σήμερα ήταν ο Shved που όλοι ξέρουμε, εκκινώντας το ματς με 4-4 σουτ από μακρινή απόσταση και κλείνοντας τη συνάντηση με 5-8.

Ουσιαστικά λοιπόν, κόντρα στην άμυνα του Παναθηναϊκού μέτρησε season high σε πόντους (17), season high σε ασίστ (13), season high σε εύστοχα τρίποντα (5), season high σε προσπάθειες τριπόντου (8), αλλά και τη δεύτερη καλύτερη απόδοση σε ευστοχία από την περίμετρο με 63%…