Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε χθες στο Πριγκιπάτο και ηττήθηκε από τη Monaco με 84-70 παραμένοντας χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague. 

Αυτό ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι του Χρήστου Σερέλη ως head coach στο πάγκο των Πρασίνων. Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, ακόμα και σε αυτά τα λίγα παιχνίδια που έχει κοουτσάρει ο πρώην τεχνικός του Λαυρίου, η αλλαγή φιλοσοφίας σε άμυνα και επίθεση είναι φανερή. Ορισμένοι παίκτες έχουν κάνει το step up όπως οι Grigonis και Thomas ενώ κάποιοι εξ’ αυτών έχουν ρίξει κατακόρυφα την απόδοση και τα νουμερά τους.

Σε αυτή τη κατηγορία ανήκει ο Dwayne Bacon. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης της Monaco πήρε το δρόμο για το ΟΑΚΑ μεσούσης της σεζόν με σκοπό να λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας. Αναμφίβολα, ο κόουτς Dejan Randonjic του εμπιστεύτηκε μεγάλο μέρος των επιθέσεων. Αρκετές iso καταστάσεις και μπόλικα pick n roll προκειμένου να βρει τους απαραίτητους διαδρόμους.

Βλέπουμε όμως πως τώρα με την έλευση Σερέλη, πολλές μπάλες έχουν φύγει από τον Αμερικανό. Όπως παραδέχθηκε και ο κόουτς Μέξας μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης, το επιτελείο προσπαθεί να ενσωματώσει το Bacon σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού.

Φυσικά οι αριθμοί δεν θα μπορούσαν να πουν ψέμματα. Βλέπουμε, πως η εικόνα του Αμερικανού υπό τις οδηγίες του Randonjic είναι εκ διαμέτρου διαφορετική με τώρα. Συγκεκριμένα, στα πρώτα 14 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Μαυροβούνιου τεχνικού ο Bacon είχε 21,2 πόντους μέσο όρο με 3,9 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ενώ στο σύστημα αξιολόγησης κατέγραψε 16,7 μονάδες αξιολόγησης. Στα τελευταία όμως οκτώ παιχνίδια η εφεσή του στο σκοράρισμα παρουσιάζει μείωση. Ειδικότερα, σημειώνει 10,6 πόντους μέσο όρο με 2,9 ριμπάουντ  ενώ στις ασίστ κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με 1,7. Στο σύστημα αξιολόγησης σημειώνει κατακόρυφη πτώση με 5,1 μονάδες.

Εν κατακλείδι, το επιτελείο του Χρήστου Σερέλη προσπαθεί να εντάξει τον Bacon στο σύνολο και όχι το σύνολο να ενταχθεί στον Αμερικανό όπως προσπάθησε να κάνει ο Dejan Randonjic.