Βαριά ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας απέναντι στη Fenerbache του Δημήτρη Ιτούδη. Οι Πράσινοι αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο δεν φάνηκαν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Κορυφαίους για τους νικητές ο Wilbekin με 19 πόντους ενώ ακολούθησε ο Edwards με 14 και 4/5 τρίποντα. Από τους Πρασίνους διασώθηκε ο Bacon με 20. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Grigonis αποχώρησε με πόνους στη μέση και δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Fenerbache ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Motley και με ένα γρήγορο 7-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε πως θέλει να ανοίξει το γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι ήταν ιδαίτερα στατικοί στην επίθεση. To 13-7 ήταν απόρροια του υψηλού ρυθμού που έδωσαν οι γηπεδούχοι ενώ αξίζει να αναφερθεί πως και οι επτά πόντοι προήλθαν από τον Walters. Ο Παναθηναικός έκλεισε γρήγορα τη διαφορό με τρίποντο του Williams (14-12) αλλά οι συνεργασίες pick n roll του Καλάθη με Motley είχαν τις άμεσες απαντήσεις. Ο Bacon απειλούσε με iso καταστάσεις και σε μια από αυτές έφεραν το ματς στα ίσια (20-20). Με ένα γρήγορο 0-10 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ με +4 (20-24).  Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η second unit της Fener ανοιξε και πάλι το γήπεδο και με ένα γρήγορο 13-0 πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με διψήφια μάλιστα διαφορά (35-25). Παράλληλα, ο Bacon με μια εντυπωσιακή φάση και με τους 10 προσωπικούς του πόντους έδωσε ανάσα στην ομάδα του. Η Fener είχε πλουραλισμό στη επίθεση με Edwards, Booker και Mahmutoglu ενώ το επιθετικό κομμάτι των Πρασίνων βασιζόταν στους Walters και Bacon. Ταυτόχρονα, τα κενά στην άμυνα μεγάλωναν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η Fener να προηγηθεί και με +14 (52-38). Δεχόμενοι 33 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Πράσινοι καλούνταν να αλλάξουν πολλά πράγματα στο δεύτερο μέρος.

Τα αβίαστα λάθη του Παναθηναικού συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με τον Wilbekin να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +18 με καλάθι του Booker (62-46). Ο Παπαγιάννης βοηθούσε επιθετικά αλλά τα αμυντικά κενά παρέμεναν με τους περιφερειακούς της Fener να βρίσκουν εύκολα διαδρόμους. Ο Wilbekin με 4/7 τρίποντα έφτασε τη διαφορά στο +20 (67-47). Οι Τούρκοι έβρισκαν πλέον όλο και πιο συχνα ανοικτό γήπεδο με τον Καλάθη να συμβάλλει στο δημιουργικό κομμάτι. Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε και πάνω από τους 20 με τους Πράσινους να απειλούν μονάχα με ατομικές ενέργειες. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε ως επι το πλείστον διαδικαστικό χαρακτήρα αφού η Fener σκόραρε με όποιον τρόπο ήθελε και ο Παναθηναικός αδυνατούσε να βρει σταθερή επιθετική λύση. Η διαφορά έφτασε και στο +34 (105-71).

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 55-40, 78-55, 107-77.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.