Ο Mario Hezonja, που θα κάνει ντεμπούτο αύριο (2/3) με τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Barcelona, μίλησε για όλα στη νέα μπασκετική εκπομπή της ΕΡΤ «Τζάμπολ». Το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην αγάπη του  για το τριφύλλι, στην λατρεία του για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, στην υποδοχή που του επεφύλαξε ο κόσμος της ομάδας.

Μίλησε όμως και για το αύριο και τόνισε ότι θα ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό και στη νέα χρονιά!

Αναλυτικά ο Mario Hezonja είπε:

Για την στην υποδοχή που του επεφύλαξε ο κόσμος της ομάδας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή, με το λοκ ντάουν και τις διαδικασίες με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Όταν έφτασα να πάρω τις βαλίτσες, ένιωθα να με χτυπούν στην πλάτη, να με χαιρετούν! Μόλις βγήκα έξω και είδα τον κόσμο ένιωσα απίστευτα! Είμαι ευγνώμων, δεν περίμενα τέτοια υποδοχή! Κατάλαβα αμέσως ότι κυριαρχεί τρέλα στον Παναθηναϊκό! Είμαι ευτυχής που έζησα τέτοιες στιγμές»!

Για το Final 4 της Βαρκελώνη: «Θυμάμαι το Final 4 του 2011, αυτή η ομάδα μου άρεσε από παλιά. Έτσι, λοιπόν βρέθηκα με τους οπαδούς της Θύρας 13 και αργότερα, μετά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, όταν ο Διαμαντίδης έσπρωξε τους παίκτες να πάνε στον κόσμο, έζησα και εγώ αυτή την τρέλα με τον κόσμο του Παναθηναϊκού»!

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Πράγματι, είχα την ευτυχία να έχω στην ίδια ομάδα τον Navarro και να παίξω με αντίπαλο τον Διαμαντίδη. Όποιος άνθρωπος θέλει να λέγεται μπασκετάνθρωπος, οφείλει να παρακολουθεί το παιχνίδι του Διαμαντίδη»!

Για τον αν ο Παναθηναϊκός τον ήθελε από παλιά επί των ημερών του Zeljko Obradovic : «Ο πατέρας μου δεν μίλησε απευθείας με τον Obradovic, ίσως κάποιος άλλος το έκανε. Δεν συνέβη τότε, συνέβη τώρα».

Για το αυριανό ντεμπούτο του κόντρα στην Barcelona: «Ευχαριστώ τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό που δεν ήταν σκληροί μαζί μου! Είμαι αγύριστο κεφάλι, ήθελα να παίξω στο Βερολίνο με την Alba και κόντρα στον Άρη! Καταλαβαίνω πως πρέπει να ακολουθήσω τη σχετική διαδικασία. Στην Barcelona ήμουν μικρός, δεν είχα χτίσει το όνομά μου».

Για την φάση στο ΝΒΑ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να περνάει από πάνω του που έγινε viral: «Με τον Γιάννη είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε στη φούσκα του Ορλάντο. Είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Στην Αμερική αυτά τα… γιγαντώνουν! Μεγαλοποιούν κάθε κατάσταση. Αυτά συμβαίνουν, είναι λογικό να συμβούν την ώρα του αγώνα».

Για το αν θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό: «Εννοείται ότι βλέπω τον εαυτό μου στα πράσινα και την επόμενη χρονιά! Είναι εύκολη απόφαση για μένα όμως έτσι όπως είναι το μπάσκετ σήμερα, δεν μπορείς ξέρεις. Θα ήθελα να ήμουν και την επόμενη χρονιά εδώ»!