Κανείς δεν μπορεί να βγάλει σίγουρα συμπεράσματα από ένα ματς και αυτό είναι κανόνας. Αν είναι έτσι, που μεταξύ μας είναι ο Oded Kattash δεν μπορεί να κριθεί 100% από ένα ματς, έστω κι αν είναι το αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, όμως, ο κόουτς του Παναθηαναϊκού έδωσε ρεσιτάλ στο ΣΕΦ στη νίκη με 88-77 και έκανε πολλές κινήσεις «ματ» στο ντέρμπι, ενώ φάνηκε ότι έχει αρχίσει να αλλάζει την ομάδα.

Το ψηλά του σχήματα κόλλησαν τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε το ματς, με ένα ψηλό σχήμα και χωρίς μάλιστα τον Παπαγιάννη με τους Sant-Roos, Παπαπέτρου στο «2», White στο «3» και ψηλούς τους Bentil, Μήτογλου. Στη συνέχεια έβαζε τον Παπαγιάννη στο «5» ή τον Μήτογλου, αλλά κράταγε το ψηλό σχήμα με Παπαπέτρου στο «2» και White στο «3».

Η ομάδα έτσι είχε πολλά ψηλά κορμιά, άπλωνε ένα δάσος από χέρια στην άμυνα, έκανε ιδανικές αλλαγές στα σκριν.

Έκοψε τα ντράιβ του Ολυμπιακού και τα πικ ‘εν ρολ που έστηνε ο Σλούκας.

Ο Sant-Roos έδωσε τρομερό ρεσιτάλ (είχε 20π. με 4/6 τρίποντα, έδωσε 5 ασίστ, πήρε 2 ριμπάουντ δεν έκανε ουτε μισό λάθος και έφτασε τους 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης).

Ο Kattash όμως, είχε ρόλο και σε αυτό. Δεν έβαλε τον Κουβανό να ασχολείται 100% με την οργάνωση, κάτι που καμιά φορά τον κουράζει και τον θολώνει και τον αποσπά από άλλες δουλειές που μπορεί να κάνει καλά.

Έβαλε δεύτερο πλέι μέικερ τον Παπαπέτρου, που δεν πρέπει να μείνει κανείς στο ότι ήταν άστοχος (1/7διπ., 1/6τριπ.). Ο αρχηγός έκανε τρομερή δουλειά στο παρκέ, μα το πιο σημαντικό… ξεφόρτωνε τον Κουβανό στην οργάνωση και οι 5 ασίστ που έδωσε λένε πολλά).

Ο Κουβανός έτσι έμεινε φρέσκος και συγκεντρωμένος και είχε δυνάμεις και για την άμυνα, όπου περιόρισε τον Σλούκα (ο οποίος πάντως, ξύπνησε στο τέλος).

Μα δεν είναι μόνο αυτό. Ο Ισραηλινός έδωσε τρομερή αυτοπεποίθηση στους παίκτες του. Ο Μποχωρίδης ήταν μαγικός, ο Bentil έκανε παρά πολλά και έδωσε λύσεις στην επίθεση, ο White έδωσε ρέστα ως 3άρι.

Ο Kattash τους έπεισε όλους ότι είναι απαραίτητοι, μοίρασε ρόλους, τους ανέβασε την αυτοπεποίηθηση.

Οι ψηλοί πήραν φάσεις, έδωσαν ασίστ. Ήξεραν ανά πάσα στιγμή τι να κάνουν.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει… διαφορετικός. Δείχνει πιο σοβαρός, πιο αγριεμένος, έχει πλέον αρχές στο παιχνίδι του. Και φυσικά έχει αρχίσει να παίζει άμυνα.

Βέβαια αν έπαιζε ο Nedovic ίσως να έπαιρνε πολλές φάσεις και κάποιοι από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι να μην φαίνονταν τόσο. Μα και ο Σέρβος δείχνει να έχει μπει σε καλούπι. Είναι ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, αλλά ο Ισραηλινός του έχει βάλει κι εκείνου αρχές στο παιχνίδι του.